Tagine z kurczaka z warzywami wiosennymi

Tagine z kurczaka z warzywami wiosennymi
Tagine z kurczaka z warzywami wiosennymi to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 8. Na 4,31 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 558 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, koperek, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest super. Spróbuj Tagine z kurczaka z warzywami wiosennymi, Dziś Kolacja: Wiosenny Tagine Kurczaka Z Ziemniakami I Groszkiem, oraz Risotto z kurczakiem z warzywami wiosennymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Napełnij dużą miskę wodą; wyciśnij sok z cytryny. Pracując z 1 karczochem na raz, odłam tyle zewnętrznych liści, aby odsłonić bladozielone liście. Przyciąć ciemnozielone obszary z łodygi i podstawy. Ćwiartka karczoch wzdłuż; trim karczoch ćwiartki do 1 1/2-cala długości. Zeskrobać dusić; wrzucić ćwiartki do wody cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
SokSok
CytrynaCytryna
WodaWoda
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozgrzać 1/4 oleju szklanki w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj cebulę i smażyć, aż przezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Dodaj kolejne 7 składników i 6 łyżek każda pietruszka, koperek, i mięta; smażyć 3 minuty dłużej. Zeskrobać zawartość patelni do ciężkiego dużego garnka; patelnia rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KoperKoper
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
5
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
6
Podgrzać 2 łyżki oleju w tej samej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać 1/3 kurczaka i smażyć na złoty kolor, o 3 protokół z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
8
Przenieść do garnka z mieszanką cebuli. Powtórz z pozostałym kurczakiem w 2 kolejnych partiach, dodając więcej oleju przez łyżki stołowe w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodaj bulion na patelni; doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Przelać bulion do garnka; dodać koper włoski i marchew.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
Koper WłoskiKoper Włoski
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Odcedzić karczochy i dodać do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Zagotować tagine. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest prawie miękkie, o 20 protokół. Odsłaniać i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak i wszystkie warzywa będą miękkie, o 15 minut dłużej. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść kurczaka i warzywa do dużej miski. Gotować sos do zmniejszenia tyle płaszcz łyżka, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Do sosu wrzucić kurczaka i warzywa. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Chill uncovered unto cold, następnie przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Tajine PotTajine Pot
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Podgrzać tagine na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine PotTajine Pot
14
Przenieść do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
15
Posypać 2 łyżkami natki pietruszki, koperku i mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KoperKoper
MiętaMięta
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia70
Magazyn