Tagine z kurczaka z cytryną i oliwkami

Tagine z kurczaka z cytryną i oliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 45g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, skórkę z cytryny, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tagine z kurczaka/Tajine z oliwkami i cytryną, Tagine z kurczaka z zielonymi oliwkami i Zakonserwowaną cytryną, oraz Tagine Z Kurczaka Z Zielonymi Oliwkami I Zakonserwowaną Cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sok i kurczaka w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym. Zapiekać i marynować w lodówce 30 minut.
Wyjąć kurczaka z worka; wyrzucić marynatę.
Pokroić kurczaka na sucho papierowymi ręcznikami. Pogłębiać w mące; posypać solą, czarnym pieprzem, kurkumą i czerwonym pieprzem.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni nonstick z wysokimi bokami na średnim ogniu.
Dodać połowę kurczaka; gotować przez 3 protokół z każdej strony lub do lekko rumiane.
Zdjąć z patelni. Powtórz procedurę z pozostałym kurczakiem.
Dodaj cebulę, imbir, i czosnek na patelnię; smażyć 5 minut lub do miękkości. Powrót kurczaka na patelnię.
Dodaj bulion, oliwki, skórkę i laskę cynamonu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę lub aż kurczak będzie miękki. Wyrzuć laskę cynamonu; wymieszaj kolendrę.
Nuta wina: świeża cytryna i owocowa oliwa z oliwek nadają temu daniu jasny śródziemnomorski smak, który wymaga białego wina o wysokiej kwasowości. Jednak aromatyczne przyprawy zasługują na wino równie egzotyczne. Spróbuj moschofilero Boutari 2005 ($15), powszechnie dostępne greckie wino, które jest wykonane z moschofilero (mo-sko-feel-er-o) winogron. Ma odważny zapach cytrusów, melona, białych kwiatów i przypraw wraz z ładną równowagą słodyczy i smaków grejpfruta. - Jeffery Lindenmuth