Tagine Z Kurczaka
Kurczak Tagine jest bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 150g białka, 124g tłuszczu, oraz w sumie 1856 kalorii. Na 6,23 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz czosnek, sól, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tagine Z Kurczaka, Tagine Z Kurczaka, oraz Tagine Z Kurczaka.
Instrukcje
W piecu holenderskim 4-quart rozgrzać olej na średnim ogniu.
Kurczaka ułożyć, skórkę w dół, na rozgrzanym oleju; dodać cebulę i czosnek. Gotować 6 do 10 minut, obracając kurczaka od czasu do czasu, aż kurczak będzie brązowy ze wszystkich stron.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Posypać kolendrę, kminek, kurkumę, imbir i sól na kurczaka.
Dodaj laskę cynamonu; polej kurczaka bulionem i pomidorami. Obróć kurczaka kilka razy, aby równomiernie pokryć.
Dodaj śliwki, oliwki i cytrynę, wciskając w płyn wokół kurczaka. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować na wolnym ogniu około 30 minut lub aż sok z kurczaka jest jasne, gdy najgrubsza część jest cięta do kości (170°F dla piersi; 82° dla ud i nóg).
Wyjąć kurczaka na głęboki półmisek; przykryć, aby utrzymać ciepło. Zwiększyć ciepło do wysokiej; gotować sos odkryte około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje.
W razie potrzeby udekoruj posiekaną świeżą kolendrą.