Tagine z jagnięciny i moreli w sosie miodowym
Tagine z jagnięciny i moreli w sosie miodowym jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 40g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mieloną kurkumę, laskę cynamonu, mielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać suszone morele, można śledzić to danie główne z The ultimate makeover: Bread & butter pudding jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pyszny Tagine jagnięcy z morelami, Tagine jagnięcy z ciecierzycą i morelami, oraz Tagine jagnięcy cynamonowy z morelami.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w dużej misce. Wrzucić delikatnie do herbu.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać mieszaninę jagnięciny; gotować 5 minut, brązowieje ze wszystkich stron i często mieszając.
Dodać cebulę i gotować 2 protokół, mieszając raz. Wymieszaj bulion, miód i laskę cynamonu. Przykryć i piec w 425 przez 45 minut. Wymieszać morele i piec 15 minut. Wyrzuć laskę cynamonu i posypać równomiernie ściętymi migdałami.
Nuta wina: jagnięcina, najbardziej tradycyjne mięso Morza Śródziemnego, jest wyjątkowo przyjazne dla wina. Od cabernet sauvignon przez syrah i Bordeaux po Rioja, nie ma czerwonego wina, które nie pasuje do niego. W tym daniu smak jagnięciny podkreśla owocowa słodycz moreli i miodu. Dobrze pasuje do zinfandel, gęstego, bogatego wina, które ma własną gęstą owocowość. Spróbuj Folie deux 2002 zinfandel z Amador County, Kalifornia ($18). - Karen MacNeil