Tagine jagnięcy z ciecierzycą

Tagine jagnięcy z ciecierzycą
Jagnięcina Tagine z ciecierzycą może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 4,03 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 670 kalorii, 77g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ciecierzycę, mielony imbir, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest super. Spróbuj Tagine Jagnięcy Z Ziemniakami I Ciecierzycą, Tagine jagnięcy z ciecierzycą i morelami, oraz Meatball Tagine z ciecierzycą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać masło w dużej ciężkiej pokrywce na średnim ogniu, aż będzie pachnące i złociste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać jagnięcinę w 2 partiach i brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
3
Wyjąć na talerz i odstawić.
4
Dodaj cebulę i szalotki i gotować, mieszając często do miękkości, 5 do 7 protokół. Wymieszać odsączoną ciecierzycę, wodę, czosnek, imbir, sól, pieprz czarny, cynamon i pieprz czerwony. Wróć jagnięcinę i wszystkie zgromadzone soki na patelnię. Delikatnie wymieszać, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień tak płyn po prostu simmers. Przykryć szczelnie i gotować, mieszając jagnięcinę raz lub dwa razy, przez 35 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
6
Wyjąć z ognia i wymieszać natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia64
Magazyn