Tagine jagnięcy z ciecierzycą
Jagnięcina Tagine z ciecierzycą może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 4,03 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 670 kalorii, 77g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ciecierzycę, mielony imbir, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest super. Spróbuj Tagine Jagnięcy Z Ziemniakami I Ciecierzycą, Tagine jagnięcy z ciecierzycą i morelami, oraz Meatball Tagine z ciecierzycą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać masło w dużej ciężkiej pokrywce na średnim ogniu, aż będzie pachnące i złociste.
Dodać jagnięcinę w 2 partiach i brązowy.
Wyjąć na talerz i odstawić.
Dodaj cebulę i szalotki i gotować, mieszając często do miękkości, 5 do 7 protokół. Wymieszać odsączoną ciecierzycę, wodę, czosnek, imbir, sól, pieprz czarny, cynamon i pieprz czerwony. Wróć jagnięcinę i wszystkie zgromadzone soki na patelnię. Delikatnie wymieszać, aby pokryć.
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień tak płyn po prostu simmers. Przykryć szczelnie i gotować, mieszając jagnięcinę raz lub dwa razy, przez 35 do 45 minut.
Wyjąć z ognia i wymieszać natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku.