Tagine Jagnięcy

Tagine Jagnięcy
Jagnięcina Tagine może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.76 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 335 kalorii, 25g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, sól i pieprz, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tagine Jagnięcy, Tagine Jagnięcy, oraz Jagnięcina i groch Tagine.

Instrukcje

1
Włożyć jagnięcinę do dużej miski i dodać sok pomarańczowy, ocet i czosnek. Rzucać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Niech jagnięcina marynować, pokryte, w lodówce na 2 godziny, obracając kawałki raz lub dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
3
Odcedzić jagnięcinę, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4
Rozgrzać 2 T oliwy z oliwek w ognioodpornej zapiekance na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
5
Dodać jagnięcinę, w partiach, i gotować, aż rumiane, o 10 minut na partię, dodając więcej oleju, jak needed.As jagnięcina jest rumiana, usuń kawałki do innej miski. Odstaw jagnięcinę na bok. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i dodaj cebulę i marchew do zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodając więcej oleju w razie potrzeby, gotować warzywa, aż zmiękną, o 8 protokół. Następnie wymieszać szafran, kminek, tymianek, i kolendra i gotować na niskim ogrzaniu przez 5 protokół do mieszania smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
SzafranSzafran
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Posypać warzywa mąką i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
8
Dodać ciecierzycę, śliwki, wino i zarezerwowane marynaty. Doprawić solą i pieprzem.Jagnięcinę przekładamy do zapiekanki, dodajemy pomidory i oliwki. Dusić, przykryte na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 1 1/4 godziny. Wymieszaj sok z cytryny (rozjaśnia smaki.).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
śliwkiśliwki
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Podawać na kuskusie, udekorowanym świeżą miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Miętaświeża Mięta
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta

Składniki

3marchew, obrane, połówki wzdłuż i pokroić na 2 cale kawałkimarchew, obrane, połówki wzdłuż i pokroić na 2 cale kawałki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciecierzyca konserwowa, opłukana i osuszonaciecierzyca konserwowa, opłukana i osuszona2(może być lub przeglądać)suszony tymianeksuszony tymianek1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek extra virgin, plus więcej w razie potrzebyoliwa z oliwek extra virgin, plus więcej w razie potrzeby1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mąka uniwersalnamąka uniwersalna8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyze świeżej mięty, do dekoracjize świeżej mięty, do dekoracji4ząbki czosnku, drobno mieloneząbki czosnku, drobno mielone2(może być lub przeglądać)kolendra mielonakolendra mielona2(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony1kilogramyBaranek bez kości, pokrojony na 2-calowe kawałkiBaranek bez kości, pokrojony na 2-calowe kawałki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwki czarne importowane, pestkoweoliwki czarne importowane, pestkowe1cebula posiekanacebula posiekana2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisuszone śliwkisuszone śliwki11 funt cukinii,nić szafranowanić szafranowa8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól i świeżo zmielony czarny pieprz, do smakusól i świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winny sherryocet winny sherry3dojrzałe pomidory, posiekane i pokrojone na kawałki 1/2 caladojrzałe pomidory, posiekane i pokrojone na kawałki 1/2 cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia51
Magazyn