Jagnięcina Tagine może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.76 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 335 kalorii, 25g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, sól i pieprz, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tagine Jagnięcy, Tagine Jagnięcy, oraz Jagnięcina i groch Tagine.
Instrukcje
1
Włożyć jagnięcinę do dużej miski i dodać sok pomarańczowy, ocet i czosnek. Rzucać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Niech jagnięcina marynować, pokryte, w lodówce na 2 godziny, obracając kawałki raz lub dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
3
Odcedzić jagnięcinę, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4
Rozgrzać 2 T oliwy z oliwek w ognioodpornej zapiekance na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
5
Dodać jagnięcinę, w partiach, i gotować, aż rumiane, o 10 minut na partię, dodając więcej oleju, jak needed.As jagnięcina jest rumiana, usuń kawałki do innej miski. Odstaw jagnięcinę na bok. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i dodaj cebulę i marchew do zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodając więcej oleju w razie potrzeby, gotować warzywa, aż zmiękną, o 8 protokół. Następnie wymieszać szafran, kminek, tymianek, i kolendra i gotować na niskim ogrzaniu przez 5 protokół do mieszania smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Szafran
¼ łyżeczki Oregano
2 Szklanki Ząbków Czosnku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Posypać warzywa mąką i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
8
Dodać ciecierzycę, śliwki, wino i zarezerwowane marynaty. Doprawić solą i pieprzem.Jagnięcinę przekładamy do zapiekanki, dodajemy pomidory i oliwki. Dusić, przykryte na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 1 1/4 godziny. Wymieszaj sok z cytryny (rozjaśnia smaki.).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Potrójne, Przycięte
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Można Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
śliwki
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Podawać na kuskusie, udekorowanym świeżą miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mięta
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta