Tagine jagnięcy z ciecierzycą i morelami
Ten przepis służy 8 i kosztuje 79 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pomidory, laskę cynamonu, morele i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Marokański Tagine z ciecierzycą i suszonymi morelami, Perliczka tagine z ciecierzycą, kabaczkiem i morelami, oraz Pyszny Tagine jagnięcy z morelami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu ułożyć ciecierzycę.
Dodaj wodę do pokrycia przez 2".
Odcedzić ciecierzycę; wrócić do tego samego.
Dodaj 2 całe ząbki czosnku i kij cynnamon.
Dodaj wodę do pokrycia przez 2".Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniai gotować na wolnym ogniu, aż ciecierzyca będą miękkie, o 45 protokół.
Tymczasem rozgrzać olej w dużym ciężkim potover średnio-wysokie ciepło. Jagnięcinę przyprawić solą i pieprzem. Praca w partiach, brownlamb ze wszystkich stron, około 4 minut na partię.
Przełożyć jagnięcinę do średniej miski.
Dodać onionto garnek; zmniejszyć ogień do średniej, doprawićsaltem i pieprzem, i smażyć na miękko iz początku, aby się złocisty, o 5 minut.
Dodać posiekany czosnek, Ras-el-Hanout, andginger. Mieszać przez 1 minutę.
Dodaj pomidory ilamb z nagromadzonymi sokami. Doprowadzić do wrzenia.
Dodaj 2 1/2 szklanki wywaru. Wróć do oleju, zmniejsz ciepło do niskiego, częściowo przykryj iimmer, mieszając od czasu do czasu, aż jagnięcina będzie trwała, około 1 godziny 30 minut.
Wymieszać z ciecierzycą; dusić do ogrzania, około 10 minut. Wymieszać morele;dusić do ogrzania przez, o 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Łyżka kuskusu na dużą, płytką płytkę, tworząc dużą studnię w środku. Łyżka do środka.