Tacos śniadaniowe z chrupiącymi ziemniakami, Chorizo i jajkiem sadzonym
Przepis śniadanie Tacos z chrupiącymi ziemniakami, Chorizo i jajkiem sadzonym może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w przybliżeniu 30 minut. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 676 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz meksykańską cremę, chorizo, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Śniadaniowe Tacos z domowym Chorizo, chrupiącymi ziemniakami i jajkiem, Chorizo i smażone jajko śniadanie Tacos, oraz Chorizo śniadanie Tacos z ziemniaków i smażone jajka.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w małym rondlu i przykryj zimną wodą o 1 cal.
Dodać 1 łyżkę soli koszernej i ocet. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż ziemniaki zmiękną, o 8 protokół.
Odcedzić i pozostawić na 5 minut do wyschnięcia.
Podczas gdy ziemniaki gotować, podgrzać 2 łyżeczki oleju roślinnego w średnim non-stick lub żeliwnej patelni na średnim ogniu, aż migotanie.
Dodać chorizo i gotować, rozbijając go drewnianą łyżką, aż gotowane przez.
Przenieść chorizo do małej miski, pozostawiając olej.
Gdy ziemniaki wyschną, podgrzej olej chorizo na dużym ogniu, aż się połyśnie.
Dodać ziemniaki i gotować, rzucając od czasu do czasu, aż chrupiące i złocisty brązowy na całym, o 15 protokół.
Dodać białka scallion i serranos i nadal gotować, podrzucając, aż zmiękną i aromatyczne, o 1 minutę dłużej. Wymieszać chorizo i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć na talerz i ogrzać. Wytrzyj patelnię.
Dodaj pozostałą łyżeczkę oleju i podgrzewaj na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać jajka, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż białka się zestawią, ale żółtka są nadal ciekłe, około 1 i 1/2 minuty.
Podzielić mieszaninę ziemniaków między tortille. Na wierzchu jajka sadzone i salsa.
Podawać natychmiast z posiekaną kolendrą, zieleniną scallion, kwaśną śmietaną lub meksykańską cremą i klinami limonki.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Cuvaison Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."