Tacos Z Rybami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj Tacos z rybami. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 271 kalorii, 24g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1894 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka awokado, sól i pieprz, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Jack Crevalle (Lub Inne Ryby) Tacos Z Rybami, Tacos Z Rybami, oraz Tacos Z Rybami.
Instrukcje
Przygotuj salsę: użyj sklepu kupionego lub zrób własny. (Patrz wyżej link do salsy Mango, która jest szczególnie dobra z rybami.)
Przygotować kapustę i awokado: cienko pokroić kapustę. Włóż do małej miseczki.
Posypać octem jabłkowym (około łyżki) i solą (około łyżeczki).
Wymieszać z octem i solą. Obrać awokado i usunąć nasiona. Posiekać i zarezerwować na później.
Podgrzej tortille: o ile nie zrobiłeś świeżych tortilli od podstaw, musisz je jakoś zmiękczyć. Jednym ze sposobów na łatwe zmiękczenie i podgrzanie tortilli, aby po prostu podgrzać ją w kuchence mikrofalowej przez 20-25 sekund na dużym ogniu, na serwetce lub ręczniku papierowym, aby wchłonąć uwalnianą wilgoć. Często podgrzewamy dwie tortille na raz w kuchence mikrofalowej, ogrzewając je w sumie przez 40 sekund.
Innym sposobem jest ogrzać dobrze przyprawione (czarny) duża Patelnia żeliwna do średniego ciepła.
Dodaj łyżeczkę oleju do patelni lub rozłóż pół łyżeczki masła z jednej strony jednej tortilli.
Tortillę umieścić na patelni (masło bok w dół, jeśli używasz masła).
Gdy tortilla skwierczy, Odwróć tortillę łopatką, aby druga strona dostała trochę oleju lub masła z patelni. Kontynuuj przewracanie co 10-30 sekund, aż tortille zaczną rozwijać kieszenie powietrzne, około minuty. Jeśli patelnia zacznie palić, obniż temperaturę.
Można pominąć masło lub olej, jeśli chcesz i po prostu podgrzać tortille się na patelni bez nich. Odkryliśmy, że smak pakowanych tortilli korzysta z ogrzewania ich odrobiną oleju.
Wyjmij tortillę z patelni i połóż ją złożoną na talerzu. Jeśli patelnia jest wystarczająco duża, możesz przygotować dwie lub więcej tortilli na raz. Kontynuuj, aż wszystkie tortille (szacunkowo 3 na osobę) zostaną ugotowane. Odstawić.
Ugotować rybę: filety rybne opłukać w zimnej wodzie. Osuszyć ręcznikiem papierowym.
Rozgrzać dużą patelnię bez kija do średnio wysokiego ciepła.
Dodać kilka łyżeczek oliwy z oliwek na patelni.
Czas gotowania zależy od grubości filetów. Cienki filet może potrwać tylko jedną minutę z każdej strony. Grubszy filet może potrwać kilka minut. Ryby powinny być jeszcze ledwo przezroczyste po ugotowaniu.
Oderwij kawałek i przetestuj, jeśli nie jesteś pewien. Nie rozgotowywać ryby.
Wyjmij z patelni, gdy skończysz na oddzielnym talerzu.
Zmontuj tacos z rybami: myślę, że tacos są najlepsze, gdy sam je montujesz.
Umieść talerz tortilli, talerz ryb, salsę, kapustę i awokado na stole i pozwól każdemu złożyć własne.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.