Tacos z rybą Baja
Baja Fish Tacos to meksykański przepis na 4 osoby. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału i peskatariański ma 895 kalorii , 40 g białka i 38 g tłuszczu na porcję. Za 5,95 USD za porcję przepis ten pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 15 fanów. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Jeśli masz pod ręką salsę, chili w proszku, tortille kukurydziane i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 89% , co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Łatwy sos rybny molee (południowoindyjski gulasz rybny z kokosem) , Tacos z rybą, kolendrą i limonką oraz Tacos z rybą w panierce kukurydzianej z sosem jalapeno-limonkowym i pikantną czarną fasolą .
Instrukcje
Rozgrzej około 3 cali oleju roślinnego w średnim garnku na średnio-niskim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia wskaże 375 stopni Fahrenheita. W międzyczasie wrzuć kapustę, kolendrę, sok z limonki, miód i majonez do miski. Dopraw surówkę solą.
Podgrzej tortille na patelni na średnio-niskim ogniu lub owiń je wilgotną ściereczką i podgrzewaj w mikrofalówce przez 25 sekund. Zawiń w ręcznik, aby utrzymać ciepło.
Wymieszaj mąkę, proszek chili, sól i pieprz do smaku w płytkiej misce. Obtocz rybę w mieszance mąki, a następnie smaż partiami, aż będzie złota i gotowa, 2 do 3 minut.
Przenieś łyżką cedzakową na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć. Dopraw solą.
Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i pokrój. Napełnij tortille rybą, awokado, surówką i salsą.
Podawać z cząstkami limonki.
Zdjęcie autorstwa Antonisa Achilleosa