Tacos Z Cytrusami
Przepis Citrus Tacos jest gotowy w około 10 minut i zdecydowanie jest doskonałym jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 113 kalorii. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, żurawinę, awokado haas i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tacos Z Rybami Cytrusowymi, Tacos Z Krewetkami Cytrusowymi, oraz Tacos Z Rybami Cytrusowymi.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Przetwórz sok z limonki, skórkę, awokado, sól i pieprz w mini robocie kuchennym, aż będzie gładka. Stopniowo dodawać olej do emulgowania. Doprawić sos do smaku solą i pieprzem.
Używając noża do parkowania i pracując nad dużą miską, aby złapać sok, usuń skórkę i biały rdzeń z pomarańczy.
Przeciąć między membranami, aby usunąć segmenty bezpośrednio do miski. Wycisnąć nadmiar soku z membran bezpośrednio do miski i wyrzucić membrany.
Dodać rukolę i suszoną żurawinę. Wymieszać z sokiem pomarańczowym i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Rozłóż 1 stronę plastrów jicama z odrobiną dressingu. Korzystanie z plastrów jicama jak tortilla, umieścić sałatkę rukolą w centrum każdego plasterka jicama i złożyć, aby tacos.
Uwaga kucharza: sos może być również wykonany ręcznie. Użyj widelca rozgnieść awokado, aż będzie gładka i dodać skórkę z limonki i sok.
Stale ubijając, skropić olejem, aż będzie gładki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Cuvaison Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."