Tacos wieprzowe z kukurydzą-Jicama Salsa i Guacamole
Przepis wieprzowe Tacos z kukurydzą-Jicama Salsan i Guacamole może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,79 zł za porcję. To danie główne ma 362 kalorie, 30g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, fasolę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tacos Wieprzowe Z Guacamole I Salsa Verde, Grillowane Tacos wieprzowe z meksykańską salsą kukurydzianą, oraz Grillowane Tacos wieprzowe z letnią kukurydzą i salsą z nektarynki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować salsę, połączyć kukurydzę, jicama, czarna fasola, kolendra,1 łyżka soku, 1/4 łyżeczki kminku i 1/4 łyżeczki soli w małej misce; wrzucić delikatnie połączyć. Kryj się i wyluzuj.
Aby przygotować guacamole, połączyć awokado, 1 1/2 łyżki soku i 1/4 łyżeczki soli w małej misce; zacieru widelcem, aż dobrze wymieszane. Wymieszać z pomidorem.
Umieść arkusz folii bezpośrednio na mieszaninie awokado; odstawić.
Aby przygotować tacos, połącz chili w proszku, oregano, 1 łyżeczkę kminku i 1/4 łyżeczki soli w płytkim naczyniu.
Dodać wieprzowinę do mieszanki przypraw; wrzucić do herbu.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj wieprzowinę na patelnię; smażyć 4 minuty lub do czasu zakończenia, okazjonalnie obracając.
Wyjmij wieprzowinę z patelni; utrzymuj ciepło.
Wytrzeć patelnię czystą ręcznikami papierowymi; ponownie zalać sprayem do gotowania.
Dodaj 2 tortille na patelnię; gotować 30 sekund z każdej strony lub do miękkości.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło. Powtórz procedurę z pozostałymi tortillami i sprayem do gotowania.
Rozprowadzić około 1 1/2 łyżki guacamole na każdej tortilli; top każdej tortilli z około 1/4 szklanki wieprzowiny i około 2 łyżki salsy. Fold tortille na pół.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.
![Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir]()
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.