Tacos rybne z Chili Lime Allioli

Tacos rybne z Chili Lime Allioli jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 3 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 666 kalorii. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 9 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jeśli masz mielony kminek, średnie clovesgarlic, policzki dorsza 11 uncji i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kliny wapienne, można śledzić to danie główne z Mrożone Key Lime Pie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest świetne. Spróbuj Tacos rybne z Chili Lime Allioli, Chili Lime Fish Tacos: meksykańska kolacja gotowa w 15 minut, oraz Lime and Chili Fish Tacos and Donna Hay' s "Fresh and Light" cookbook {&giveaway} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Chili guajillo wytrzeć wilgotnym ręcznikiem papierowym. Paprykę pieczemy, aż będzie pachnąca w tosterze. Uważaj, aby ich nie spalić, bo będą gorzkie.
Usunąć łodygę i nasiona i umieścić je w misce i przykryć wrzącą wodą na 5 minut.
Odcedzić chili, i umieścić je w małej miski pracy robota wraz z żółtka, skórki z limonki, sok z limonki, czosnek, sól, i cukier. Blitz aż gładka, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby.
Dodaj oliwę z oliwek w 5 dodatkach, przetwarzając za każdym razem, aż będzie gładka. Jeśli twój robot kuchenny ma rurkę podającą, to będzie działać najlepiej. Gdy mieszanina jest gładka i wolna od jakichkolwiek kawałków, allioli jest gotowy.
Połącz sól, mielony kminek, czarny pieprz i Meksykańskie oregano w małej misce i posypać równomiernie po obu stronach ryby. Kapustę rozdrobnić mandoliną lub ostrym nożem i przykryć lodowatą wodą.
Dodaj 1 1/2" oleju do ciężkiego dna garnka i podgrzać do 360 stopni F. przygotuj stojak z drutu wyłożony kilkoma warstwami ręczników papierowych.Rybę równomiernie odkurzyć 2 łyżkami mąki.
Umieścić pozostałe 1/2 filiżanki w misce. Gdy olej osiągnie temperaturę, dodaj piwo do mąki i szybko ubijaj. Jest w porządku, jeśli jest kilka grudek, ale pamiętaj, aby nie przesadzić. Ciasto ryby i smażyć w partiach, aż jasnobrązowy.
Odcedzić ryby na stojaku wyłożonym ręcznikiem papierowym. Gdy wszystkie ryby są smażone, zwiększyć ciepło oleju do 375 stopni F. smażyć rybę ponownie, aż skórka będzie złoty kolor. Drugie smażenie zapewnia, że ryba pozostaje chrupiąca. Aby zbudować tacos z rybami, podgrzej tortille i osusz kapustę. Odłożyć tortillę, dodać pokrojoną kapustę, dodać smażoną rybę i allioli Chili lime.
Podawać z klinami limonki do wyciskania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.