Tacos Rybne-Styl Baja
Tacos z rybami-styl Baja może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 5 i kosztuje 4,67 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 722 kalorie, 45g białka, oraz 31 g tłuszczu. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Mieszanka kapusty, olej roślinny, cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać klin limonki, możesz podążać za tym daniem głównym z Mrożone Key Lime Pie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tacos Rybne W Stylu Baja, Tacos rybne w stylu Baja, oraz Baja-Style Tempura Fish Tacos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić mąkę, proszek do pieczenia, czosnek, cayenne, musztarda, oregano, 1 łyżeczka soli i pieprzu, aż dobrze wymieszane. Mieszać w piwie, aż nie ma grudek. (Ciasto może być wykonane kilka godzin wcześniej i schłodzone).Przyciąć ryby wszystkich linii krwi, skóry i kości.
Pokroić na kawałki wielkości i kształtu palca wskazującego.
Posypać kilkoma kroplami soku z limonki i odrobiną soli. (Jeśli nie używać natychmiast, zawinąć i przechowywać w lodówce).
Wlać olej do głębokiej, szerokiej patelni na głębokość 2 cali i podgrzać na średnim ogniu do 350 stopni. Używam termometru, albo można wrzucić trochę ciasta do oleju i powinno szybko wzrosnąć otoczony małymi pęcherzykami.Osusz rybę papierowymi ręcznikami. Sprawdź grubość ciasta, zanurzając w jednym kawałku ryby. Ciasto powinno być konsystencją średnio grubego ciasta naleśnikowego, pokrywając rybę łatwo, ale bardzo mało kapie.
Dodaj trochę piwa, jeśli ciasto wydaje się zbyt grube.
Dodaj rybę do ciasta. Używając szczypiec lub pałeczek, przekręć każdy kawałek, aby upewnić się, że jest dokładnie pokryty, a następnie podnieś z ciasta, pozwól mu kapać raz i delikatnie połóż rybę na gorącym oleju. Gotować kilka sztuk na raz, aż pływają i ciasto jest ustawione, ale nadal bardzo jasny kolor. Jeśli kawałek przykleja się do dna, zostaw go w spokoju, a sam się uwolni.
Rybę wyjąć do stelaża w celu odsączenia; zaparkować olej do smażenia. (Ryby można przygotować przed tym punktem, schłodzić na stojaku i schłodzić odkrytym. Ostudzić olej i zapas).Gdy będziesz gotowy do podania, podgrzej olej do 350-360F i ponownie kilka kawałków ryby na raz, aż będzie chrupiący i złoty brown.To podawać, trzymać tortillę w dłoni i dodać łyżkę guacamole. Wierzch z rybą i wyciśnij limonkę na całość. Następnie dodaj sekretny SOS, salsę, rozdrobnioną kapustę, kolendrę i cebulę według uznania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Loveblock Pinot Gris z oceną 4.6 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Loveblock Pinot Gris]()
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.