Tacos jajeczne z pestkami dyni i sosami pomidorowo-Habanero

Tacos jajeczny z pestkami dyni i sosami pomidorowo-Habanero to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 557 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz tortille kukurydziane, chili habañero, dodatkowy olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane Tacos z kurczaka z sosem z pestek dyni, Tacos rybne z salsą Habanero, oraz Mango habanero Black Bean tacos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać nasiona w dużej patelni na średnim ogniu, aż zacznie kolorować i pop, o 6 protokół.
Dodać 2 3/4 szklanki bulionu. Blendować, aż będzie gładka, od czasu do czasu zeskrobując boki blendera. Cienki sos do konsystencji cienkiego majonezu, dodając bulion o 1/4 garści; doprawić solą.
Połączyć pomidory, 2 łyżki oleju, 2 łyżki wody, oregano i chili w ciężkim średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż pomidory rozpadają się, mieszając od czasu do czasu, o 30 protokół.
Przenieść mieszaninę pomidorów do procesora i puree. Doprawić do smaku solą. (Sosy można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno; schłodzić.)
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Wlać dodatkowy olej roślinny do średniej patelni na głębokość 1/4 cala.
Rozgrzać olej na średnim i niskim ogniu. 1 tortillę smażyć na oleju do miękkości, około 1 minuty.
Przełożyć na blachę do pieczenia. Poklepać papierowymi ręcznikami, aby wchłonąć nadmiar oleju. Powtórz z pozostałymi tortillami, dodając więcej oleju do patelni w razie potrzeby.
Podgrzać sos z pestek dyni; zdjąć z ognia. Zanurz 1 tortillę w sosie; przenieś na talerz. Łyżka 2 łyżki posiekanego jajka do środka.
Zwinąć, aby zamknąć jajko.
Miejsce taco, szew stronie w dół, w 13x9x2-calowe szklane naczynie do pieczenia. Powtórz zanurzanie i napełnianie pozostałych tortilli. Naczynie przykryć folią.
Piec tacos aż do ogrzania przez, o 30 protokół. Rewarm SOS pomidorowo-habañero i pozostały sos z pestek dyni.
Przenieś 2 tacos do każdej z 6 talerzy. Łyżka pozostałego sosu z pestek dyni, następnie sos pomidorowy nad tacos.
Posypać startymi jajkami i podawać.
* Znany również jako pepitas. Dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej, sklepach z naturalną żywnością i wielu supermarketach.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.
![Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir]()
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.