Tacos jajeczne z pestkami dyni i sosami pomidorowo-Habanero

Tacos jajeczne z pestkami dyni i sosami pomidorowo-Habanero
Tacos jajeczny z pestkami dyni i sosami pomidorowo-Habanero to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 557 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz tortille kukurydziane, chili habañero, dodatkowy olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane Tacos z kurczaka z sosem z pestek dyni, Tacos rybne z salsą Habanero, oraz Mango habanero Black Bean tacos dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać nasiona w dużej patelni na średnim ogniu, aż zacznie kolorować i pop, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść do blendera.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodać 2 3/4 szklanki bulionu. Blendować, aż będzie gładka, od czasu do czasu zeskrobując boki blendera. Cienki sos do konsystencji cienkiego majonezu, dodając bulion o 1/4 garści; doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
BulionBulion
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Połączyć pomidory, 2 łyżki oleju, 2 łyżki wody, oregano i chili w ciężkim średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż pomidory rozpadają się, mieszając od czasu do czasu, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Przenieść mieszaninę pomidorów do procesora i puree. Doprawić do smaku solą. (Sosy można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno; schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SólSól
3
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wlać dodatkowy olej roślinny do średniej patelni na głębokość 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Rozgrzać olej na średnim i niskim ogniu. 1 tortillę smażyć na oleju do miękkości, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Przełożyć na blachę do pieczenia. Poklepać papierowymi ręcznikami, aby wchłonąć nadmiar oleju. Powtórz z pozostałymi tortillami, dodając więcej oleju do patelni w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
7
Podgrzać sos z pestek dyni; zdjąć z ognia. Zanurz 1 tortillę w sosie; przenieś na talerz. Łyżka 2 łyżki posiekanego jajka do środka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
DyniaDynia
Sterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół PintySterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty
JajkoJajko
8
Zwinąć, aby zamknąć jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
JajkoJajko
9
Miejsce taco, szew stronie w dół, w 13x9x2-calowe szklane naczynie do pieczenia. Powtórz zanurzanie i napełnianie pozostałych tortilli. Naczynie przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Piec tacos aż do ogrzania przez, o 30 protokół. Rewarm SOS pomidorowo-habañero i pozostały sos z pestek dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
PomidorPomidor
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Przenieś 2 tacos do każdej z 6 talerzy. Łyżka pozostałego sosu z pestek dyni, następnie sos pomidorowy nad tacos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
DyniaDynia
SOSSOS
12
Posypać startymi jajkami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
13
* Znany również jako pepitas. Dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej, sklepach z naturalną żywnością i wielu supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn