Tacos de Acelgas
Przepis Tacos de Acelgas jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 318 kalorii, 11g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, tortille kukurydziane, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Tacos z wieprzowiną w zielonym sosie (Tacos de cerdo en salsa verde), Tacos wołowe z sosem awokado (Tacos de Carne con Salsa de Aguacate), oraz Korean beef stew tacos (a.k.a. my version of Kogi BBQ ' s short-rib tacos).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 93°. Wyłóż blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Umieść stojak z drutu na innej blasze do pieczenia.
Pomidory i czosnek przecier w blenderze lub robocie kuchennym. W razie potrzeby dodać do 1/2 szklanki wody, aby ułatwić mieszanie.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać przecier, doprawić solą i pieprzem do smaku i doprowadzić do duszenia. Gotować, aż gruby, o 25 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Podczas gdy przecier pomidorowy zmniejsza się, napełnij duży garnek wodą i zagotuj.
Dodać chard i gotować przez 10 protokół, do miękkości.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste.
Dodać chard i mielony czosnek, i doprawić solą i pieprzem. Gotować od 10 do 15 minut, od czasu do czasu mieszając, aż nadzienie będzie bardzo suche i dobrze aromatyzowane.
Owiń 8 tortilli na raz czystym, wilgotnym ręcznikiem kuchennym.
Podgrzać je w kuchence mikrofalowej przez 1 1/2 do 2 minut na wysokości, aż będą parne i giętkie.
Wyjmij 1 tortillę z paczki i ułóż na płasko. (Trzymaj resztę dobrze owiniętą w ręcznik.) Tortillę wypełnić od 1 do 2 łyżek chard i zwinąć szczelnie.
Umieść taco na blasze do pieczenia, z zakrzywioną krawędzią tortilli pod spodem. Zwilż, ogrzej, wypełnij i ukształtuj Pozostałe tortille w tacos w ten sposób.
Rozgrzać 1/2 cala oleju na dużej patelni na średnim ogniu aż do gorąca, ale nie palenie.
Umieść tacos Jeden po drugim w gorącym oleju, z zakrzywioną krawędzią nadal pod spodem. Smażyć przez 1 do 2 minut, następnie delikatnie obrócić szczypcami i smażyć drugą stronę około 1 minuty, aż będzie chrupiąca.
Wyjąć z oleju i osuszyć na wyłożonej ręcznikiem papierowym blasze.
Wszystkie tacos ułożyć na półmisku, polać ciepłym przecierem pomidorowym i posypać serem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Łuczniczy szczyt Willamette Valley Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir]()
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.