Tacos Al Pastor
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Tacos Al Pastor. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1530 kalorii, 47g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24 i kosztuje $3.54 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Jeśli masz destylowany ocet, pasilla negro chiles, cola i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Tacos Al Pastor (AKA Pork & Pineapple Tacos), Tacos al Pastor, oraz Tacos Al Pastor.
Instrukcje
Łodygi, nasiona i nawodnić suszone chiles (strona 153).
Odcedzić i odstawić, zastrzegając moczenie cieczy.
W małym rondlu, gotować sok pomarańczowy na średnim ogniu, aż zmniejszy się o połowę; odstawić. W słoiku blendera, puree ponownie nawodnione chiles aż gładka, dodając trochę moczenia wody, w razie potrzeby, w celu uzyskania gładkiej konsystencji.
W dużej misce, dodać zmniejszony sok pomarańczowy, chiles puree, skórka pomarańczowa, brązowy cukier, czosnek, kminek, oregano, sól, czarny pieprz, ocet, sok z limonki, cola, i piwo i wymieszać dobrze wymieszać.
Dodać wieprzowinę, przykryć i marynować w lodówce na noc.
Gotując gotować, wyjąć wieprzowinę z marynaty i dobrze odcedzić. W dużej, ciężkiej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Smażyć kawałki wieprzowiny, aż mięso jest gotowane przez, o 7 protokół.
Wyjąć z ognia i podawać od razu lub ogrzać na patelni, aż będzie gotowy do podania.
Aby służyć, połóż tortille obok siebie, Otwórz twarz i nakładając się na talerz. Dziel nadzienie równo między tortillami i top z ananasem i salsą. Chwyć, złóż i zjedz od razu. Lub zbuduj własne taco: ułóż tortillę, otwartą twarz, w jednej ręce. Łyżka na niektóre nadzienie, top z ananasem i salsą, złożyć, i jeść od razu.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Tacos Marka Millera z Benjaminem Hargettem i Jane Horn. Copyright © 2009 by Mark Miller with Benjamin Hargett and Jane Horn. Wydany przez Ten Speed Press, imprint The Crown Publishing Group, oddział Random House, Inc.Mark Miller jest uznanym szefem kuchni-założycielem Coyote Cafe w Santa Fe w Nowym Meksyku. Założył i był właścicielem trzynastu różnych restauracji na trzech kontynentach w latach 1979-200
Jest autorem dziesięciu książek w nakładzie prawie miliona egzemplarzy, w tym Tacos, The Great Chile Book, The Great Salsa Book i Coyote Cafe. Obecnie pracuje w Międzynarodowym doradztwie kulinarnym i mieszka w Santa Fe w Nowym Meksyku.Benjamin Hargett to kochający Podróże kucharz, który gotował w Europie, na Karaibach, w Meksyku i Stanach Zjednoczonych, gdzie przez wiele lat pracował z Markiem Millerem w Coyote Café.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Można spróbować Willamette Valley Vineyards cały klaster różowe Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.