Taco z wołowiną i makaronem
Taco Beef and Pastan to meksykański przepis na 6 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału ma 410 kalorii , 37 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 1,65 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes ma 7 fanów. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i jest gotowy w około 40 minut . Mieszanka czarnej fasoli, oliwy z oliwek, makaronu rotini i kilku innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 90% , co jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pastan e Fagioli (Pastan and Beans) , Nadzienie do taco z czarnej fasoli i papryki oraz Łatwa i pyszna zupa taco .
Instrukcje
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron i gotuj przez 8–10 minut lub do momentu, aż będzie al dente; odcedź.
W małej misce obtocz paski wołowiny w przyprawie do taco, aż będą pokryte. Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzej oliwę z oliwek.
Smażyć wołowinę z czosnkiem, aż mięso straci różowy kolor; zajmie to około 4 minut.
Wyjmij łyżką cedzakową i odstaw.
Wymieszaj na patelni ugotowany makaron, czarną fasolę, salsę i wodę; gotuj przez 4 do 5 minut.
Wymieszaj z wołowiną w dużej misce i podawaj posypane kolendrą.