Słynny chleb żurawinowy babci
Słynny chleb żurawinowy babci trwa z grubsza 45 minut od początku do końca. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 1482 kalorii, 21g białka, oraz 27g tłuszczu na porcję. Za $2.17 za porcję, ten przepis okładki 35% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 159 osób próbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Działa dobrze jako raczej niedrogie śniadanie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 83%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy obejmują Słynny chleb żurawinowy babci, Budyń chlebowy babci, oraz Budyń chlebowy babci.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj lub nasmaruj jedną Bochenek 9x5x3 cali.
Wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną.
Pokroić na maśle, aż mieszanina będzie krucha.
Dodaj jajko, skórkę pomarańczową i sok pomarańczowy; wymieszaj, aby wymieszać i dodać rodzynki i żurawinę.
Wlać do bochenka i piec przez 70 minut lub do momentu, gdy włożona wykałaczka wyjdzie czysta.
Wyjąć z patelni; ostudzić na ruszcie.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na chleb żurawinowy. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.