Słynny chleb żurawinowy babci to Wegetariańskie przepis z 2 porcjami. Ten poranny posiłek ma 1486 kalorii, 21g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką jajko, mąkę, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest dobre. Spróbuj Słynny chleb żurawinowy babci, Budyń chlebowy babci, oraz Budyń chlebowy babci dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spray lub smar jeden 9x5x3 cala bochenek patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
Piekarnik
2
Ubić razem mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Pokrój w maśle, aż mieszanina będzie krucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
4
Dodaj jajko, skórkę pomarańczową i sok pomarańczowy; wymieszaj, aby wymieszać i złożyć rodzynki i żurawinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
żurawina
Skórka Pomarańczowa
Rodzynki
Jajko
5
Wlać do bochenka i piec przez 70 minut lub aż wykałaczka włożona wyjdzie czysta.