Słynny chleb żurawinowy babci

Słynny chleb żurawinowy babci
Słynny chleb żurawinowy babci to Wegetariańskie przepis z 2 porcjami. Ten poranny posiłek ma 1486 kalorii, 21g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką jajko, mąkę, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest dobre. Spróbuj Słynny chleb żurawinowy babci, Budyń chlebowy babci, oraz Budyń chlebowy babci dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spray lub smar jeden 9x5x3 cala bochenek patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
Ubić razem mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Pokrój w maśle, aż mieszanina będzie krucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Dodaj jajko, skórkę pomarańczową i sok pomarańczowy; wymieszaj, aby wymieszać i złożyć rodzynki i żurawinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żurawinażurawina
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
RodzynkiRodzynki
JajkoJajko
5
Wlać do bochenka i piec przez 70 minut lub aż wykałaczka włożona wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
6
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia19
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn