Słynne Tiramisu Emily
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj słynnego Tiramisu Emily. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 720 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.34 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, rum, rum i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Słynne Tiramisu Emily, Emily ' s Famous Marshmallows, oraz Emily ' s Famous Bloody Mary dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
W średniej misce ubij żółtka i 1/4 szklanki cukru mikserem elektrycznym, aż staną się gęste i blade. W osobnej misce ubij białka (czystymi ubijakami) na miękkie szczyty. Stopniowo posypać pozostałą 1/2 szklanki cukru, ubijając do średnio sztywnych szczytów. Złóż mieszaninę żółtka na białka. Delikatnie złożyć mąkę i 1 łyżeczkę wanilii. Ciasto powinno być grube i jasnożółte.
Trace dwa 9 calowe koła na pergaminie za pomocą patelni ciasto jako przewodnik.
Spread lub ciasto rurowe, aby całkowicie wypełnić wewnątrz linii okręgów. Ciasto powinno mieć około 1/2 cala wysokości.
Załaduj pozostałe ciasto do worka z ciastem wyposażonego w półcalową końcówkę lub otwór. Narysuj równoległe linie na innym kawałku pergaminu, które są 3 cale od siebie. Rura ciasto tam iz powrotem tylko między liniami w skompresowanym ruchu S, aż zabraknie ciasto. Jest to część, która owija się wokół zewnętrznej części ciasta. (To pomaga mieć go w jednym kawałku, ale można pipe poszczególnych palców za pomocą wskazówek narysowanych na papierze, jeśli wolisz.) Mogą być dodatkowe.
Piec w nagrzanym piekarniku 10 do 15 minut, aż firma, ale nie rumiane.
Wyjąć z piekarnika i obficie odkurzyć cukrem cukierniczym. Odstawić do ostygnięcia.
Aby zrobić syrop, wymieszaj razem 1 szklankę cukru, wrzącą wodę, kawę i 1/4 szklanki rumu, aż cukier się rozpuści. Odstawić.
Aby zrobić nadzienie, połącz mascarpone, 2 szklanki cukru cukierniczego, ciemny rum i 1 łyżeczkę wanilii w dużej misce.
Ubij razem, aż będzie całkowicie gładka, zeskrobując dno miski, aby usunąć grudki. Stopniowo ubijaj śmietanę. Ubijać mikserem elektrycznym, aż uformują się miękkie szczyty. Przestań ubijać, gdy mieszanina pokaże pierwsze oznaki ziarnistości.
Aby zmontować, ułóż boki 9-calowej patelni sprężynowej pergaminem lub woskowanym papierem.
Umieść jedną z kul ladyfinger na dnie patelni.
Szczotkuj obficie, ale nie mocz całkowicie, syropem.
Umieść 3-calowe wysokie paski ladyfinger wokół wewnętrznej krawędzi patelni, tak aby boki były całkowicie pokryte.
Szczotkuj obficie syropem.
Rozłóż połowę mieszanki napełniającej na pierwszej ladyfinger rundy na patelni.
Pozostałą rundę ladyfinger umieścić na nadzieniu. Namocz drugą rundę ladyfinger syropem, aż nie będzie już w stanie.
Rozłóż pozostałe nadzienie na to i wygładź wierzch.
Posypać startą czekoladą. Przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny.
Aby służyć, Usuń boki patelni i ostrożnie usuń pergamin lub woskowany papier z zewnątrz ciasta. Tuż przed podaniem posmarować cukrem cukierniczym.