Słynne lepkie bułeczki mąki
Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 920 kalorii, 16G białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, cukier, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 34 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Słynny chleb bananowy mąki, Słynny chleb bananowy mąki, oraz Prawie Znane Bułeczki Cynamonowe.
Instrukcje
Najpierw zrób maź. W średnim rondlu roztopić masło na średnim ogniu.
Ubij brązowy cukier i gotuj, mieszając, aby połączyć (może wyglądać na oddzielony, to jest ok).
Zdjąć z ognia i ubić miód, śmietanę, wodę i sól. Odcedzić, aby usunąć nierozpuszczone grudki brązowego cukru.
Pozostawić do ostygnięcia na około 30 minut, lub aż ostygnie do temperatury pokojowej. Powinieneś mieć około 3 filiżanek. (Mieszaninę można przygotować do 2 tygodni wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.)
Ciasto podzielić na pół. Użyj połowy do tego przepisu, a drugą połowę zarezerwuj do innego użytku.
Na mąki powierzchni roboczej, rozwałkować brioche w prostokąt o 12 przez 16 cali i 1/4 cala grubości. Będzie miał konsystencję zimnego, wilgotnego Play-Doh i powinien być dość łatwy do toczenia. Ustaw prostokąt tak, aby krótki bok był zwrócony do ciebie.
W małej misce wymieszaj brązowy cukier, cukier granulowany, cynamon i połowę orzechów pekan.
Posypać tę mieszaninę równomiernie na całej powierzchni ciasta. Zaczynając od krótkiego boku najdalej od Ciebie i pracując w dół, zwiń prostokąt jak galaretkę. Staraj się toczyć mocno, więc masz ładne okrągłe spirali. Przycinaj około 1/4 cala z każdego końca rolki, aby były równe.
Użyj skrobaka lub noża szefa kuchni, aby przeciąć rolkę na 8 równych części, każda o szerokości około 1 1/2 cala. (W tym momencie niepakowane bułki można szczelnie zapakować w folię i zamrozić na okres do 1 tygodnia. Gdy są gotowe do pieczenia, rozmrozić je, jeszcze zawinięte, w lodówce przez noc lub w temperaturze pokojowej przez 2 do 3 godzin, a następnie postępować zgodnie z zaleceniami.)
Wlać goo do 9 przez 13-calowe naczynie do pieczenia, pokrywając dno równomiernie.
Pozostałe orzechy pekan posypać równomiernie na powierzchni. Ułóż bułki, równomiernie rozmieszczone, w naczyniu do pieczenia. Przykryć folią i umieścić w ciepłym miejscu, aby dowód, aż ciasto jest puszyste, poduszkowe i miękkie, a bułki dotykają-prawie trzykrotnie wielkości, około 2 godzin.
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej do 350 stopni F.
Piec na złoty kolor, około 35 do 45 minut.
Ostudzić w naczyniu na stojaku z drutu przez 20 do 30 minut. Jeden po drugim, odwrócić bułki na półmisku, i łyżka wszelkich dodatkowych goo i orzechów pekan z dołu naczynia na górze.
Bułki najlepiej podawać na ciepło lub w ciągu 4 godzin od pieczenia. Można je przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 1 dnia, a następnie ogrzać w piekarniku 325 stopni F przez 10 do 12 minut przed podaniem.
1 1/2 opakowania (3 1/4 łyżeczki) aktywne suche drożdże lub 1-uncja (28 gramów) świeże drożdże ciasto;
1 3/8 szklanek (2 3/4 patyczków; 310 gramów) niesolonego masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na 10 do 12 sztuk
Używając miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta, połącz mąkę uniwersalną, mąkę chlebową, drożdże, cukier, sól, wodę i 5 jajek. Beat na niskiej prędkości przez 3 do 4 minut, lub aż wszystkie składniki są połączone. Zatrzymaj mikser, w razie potrzeby, aby zeskrobać boki i dno miski, aby upewnić się, że cała mąka jest włączona do mokrych składników. Gdy ciasto się połączy, ubijaj na małej prędkości przez kolejne 3 do 4 minut. Ciasto będzie bardzo sztywne i wydaje się dość suche.
Z mikserem na niskiej prędkości, dodać masło, 1 kawałek na raz, mieszając po każdym dodaniu, aż zniknie w cieście. Kontynuuj mieszanie na niskiej prędkości przez około 10 minut, zatrzymując mikser od czasu do czasu, aby zeskrobać boki i dno miski. Ważne jest, aby całe masło dokładnie wymieszać z ciastem. Jeśli to konieczne, od czasu do czasu zatrzymać mikser i rozbić ciasto rękami, aby pomóc wymieszać masło.
Gdy masło jest całkowicie włączone, podkręcić prędkość do średniej i ubijać, aż ciasto staje się lepki, miękki, i nieco błyszczące, kolejne 15 minut. To zajmie trochę czasu. Na początku będzie wyglądać kudłato i wątpliwie, a potem w końcu zmieni się gładko i jedwabiście. Obróć prędkość na średnio-wysoką i bij przez około 1 minutę. Powinieneś usłyszeć, jak ciasto wydaje dźwięk slap-slap-slap, gdy uderza w boki miski. Przetestuj ciasto, ciągnąc go; powinno się trochę rozciągnąć i trochę dać. Jeśli wydaje się mokre i luźne i bardziej jak ciasto niż ciasto, dodać kilka łyżek mąki i wymieszać, aż dojdzie do siebie. Jeśli rozpadnie się na kawałki podczas ciągnięcia, nadal mieszaj ze średnią prędkością przez kolejne 2 do 3 minut lub dopóki nie rozwinie więcej siły i rozciągnie się, gdy go złapiesz. Jest gotowy, gdy można zebrać to wszystko razem i odebrać w 1 kawałku.
Włożyć ciasto do dużej miski lub plastikowego pojemnika i przykryć folią, naciskając folię bezpośrednio na powierzchnię ciasta.
Niech ciasto Dowód (to jest, rosnąć i rozwijać smak) w lodówce przez co najmniej 6 godzin lub do nocy w tym momencie można zamrozić ciasto w hermetycznym pojemniku na okres do 1 tygodnia.