Słynne bułeczki cynamonowe Betty
Need a wegetariański posiłek poranny? Słynne bułeczki cynamonowe Betty mogą być super przepisem do wypróbowania. Przepis ten służy 1. Jedna porcja zawiera 8751 kalorii, 164g białka, oraz 296g tłuszczu. Na 15,24 zł / porcja, ten przepis okładki 78% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 7 osób próbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka ciepłej wody, soli, ciepłego mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Famous Trilogy Cinnamon Rolls, Idealne bułeczki cynamonowe {Gloria ' s Famous z poradami jak zamrozić}, oraz Overnight Cinnamon Rolls - możesz upiec świeże i gorące bułeczki cynamonowe rano podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 1 1/2 szklanki białego cukru, cynamonu i orzechów pekan razem w misce; odstawić do wykorzystania jako nadzienie później.
Drożdże i ciepłą wodę ubić w osobnej misce; posypać 1 łyżeczką białego cukru. Kontynuuj ubijanie, aż będzie dobrze włączone. Odstawić, aż drożdże zmiękną i zaczną tworzyć kremową pianę, 10 do 20 minut.
Umieść ciepłe mleko, 2/3 szklanki białego cukru, 2/3 szklanki roztopionego masła, sól, jajka i mieszaninę drożdży w mikserze stojakowym; mieszaj, aż wszystkie składniki zostaną włączone.
Dodaj 4 szklanki mąki; wymieszaj na medium, aż będzie całkowicie gładka, około 5 minut.
Przełóż ciasto do dużej miski; pozostałe 4 szklanki mąki zagnieść rękami do ciasta, aż ciasto będzie lekko sztywne i lepkie, 10 minut.
Ciasto przełożyć do dużej, nasmarowanej miski; misę przykryć folią.
Niech ciasto rośnie w ciepłym miejscu, aż podwoi rozmiar, około 1 1/2 godziny.
Wyjąć folię z miski i wybić ciasto. Odstawić ciasto na 5 minut.
Ciasto rozwałkować na dobrze mączną powierzchnię, tworząc prostokąt o wymiarach 15x20 cali.
Cały prostokąt ciasta posmarować 1/2 szklanki roztopionego masła; posypać nadzieniem z cukrem cynamonowym. Mocno zwijamy ciasto, zaczynając od długiego końca i ściskamy krawędzie razem, aby uszczelnić.
Ciasto pokroić, używając nici dentystycznej, na 15 do 20 plasterków.
Naczynie zapiekankowe o wymiarach 9x13 cali posmarować 1/2 szklanki roztopionego masła; posypać 1/3 szklanki białego cukru.
W przygotowanym naczyniu zapiekankowym ułóż blisko siebie bułeczki cynamonowe. Pozostawić na 45 minut w ciepłym miejscu.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Bułki piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, 25 do 30 minut.
Cukier cukierniczy, 2/3 szklanki roztopionego masła, ekstrakt waniliowy i ekstrakt z klonu ubić w misce do uzyskania gładkiej konsystencji.
Mżawka na ciepłe bułeczki cynamonowe.