Słony Karmel Panna Cotta
Słony Karmel Panna Cotta może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 942 kalorie, 14g białka, oraz 75 g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz popcorn, masło, glukozę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Panna Cotta z sosem karmelowym, Solona Karmelowa Panna Cotta, oraz Solona Karmelowa Panna Cotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Na ganache: gotować śmietanę w rondlu na średnim ogniu.
Wlać śmietanę do miski na mleczną czekoladę i ubijać, aż czekolada się rozpuści.
Wlej jedną chochlę ganache na dno 8 podwójnych szklanek. Umieścić w lodówce i pozostawić do ostygnięcia, podczas gdy można zrobić sos karmelowy i panna cotta.
W przypadku sosu karmelowego: śmietanę zagotować w rondlu na średnim ogniu.
Cukier umieścić w osobnym rondlu.
Do cukru dodać szczyptę fleur de sel.
Podgrzać cukier na średnim ogniu, aż zacznie zmieniać kolor karmelu, od 6 do 10 minut. Powoli dodawać śmietanę do ciemnego sosu karmelowego i ubijać razem. Pozostawić do ostygnięcia.
Wlać 3/4 szklanki mleka do miski.
Sproszkowaną żelatynę posypać mlekiem.
Podgrzać pozostałą 1 szklankę mleka i śmietanę w rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do lekkiego duszenia.
Wlać mieszaninę mleka i śmietany na mieszaninę żelatyny i ubijać do rozpuszczenia.
Wlać słony sos karmelowy do mieszaniny, ubijając podczas nalewania. Rozprowadzić równomiernie do szklanek double rocks na ganache.
Umieścić w lodówce na 2 do 3 godzin.
Gdy panna cotta jest schłodzona, udekoruj solonymi orzeszkami ziemnymi, karmelizowanym popcornem, bitą śmietaną lub wiórkami mlecznej czekolady
Wytrawny karmel z glukozą i cukrem.
Podgrzewać, aż będzie jasny karmel w Kolorze.
Dodać masło i wymieszać do rozpuszczenia.
Dodać sól i sody oczyszczonej i wymieszać aż włączone.
Dodać popcorn i wrzucić, aż równomiernie pokryte.
Wlać na matę silikonową do ostygnięcia.