Słonecznik Kruchy
Słonecznik kruchy to bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 316 kalorii, 3G białka, oraz 10g tłuszczu. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 41 centów za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga wody, cukru, syropu kukurydzianego i ekstraktu wanillanowego. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Z łyżką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Kruchy Słonecznik Curry, Slaw Słonecznikowy, oraz Babeczki Słonecznikowe.
Instrukcje
Posmaruj boki dużego ciężkiego rondla.
Dodaj cukier, syrop kukurydziany i wodę; doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż termometr do cukierków wskaże 260° (stopień z twardą kulką). Dodaj ziarna słonecznika i masło. Gotuj na średnim do 300° (stopień twardego pęknięcia).
Zdejmij z ognia; energicznie wymieszaj wanilię i sodę oczyszczoną.
Wlać do masła 15-calowego. x 10-w. x 1-w. pan; rozprowadzić równomiernie, aby wypełnić pan. Ochłodzić całkowicie. Rozbij na kawałki. Przechowywać w hermetycznym pojemniku z woskowanym papierem między warstwami.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kruche działa naprawdę dobrze z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.