Słodko-słony boczek i orzechy
Słodki i słony boczek i orzechy mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 10g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.06 za porcję. 102 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka soli koszernej, białko jaja, pieprz cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Słodkie i słone orzechy i żurawina, Słodkie i słone orzechy przyprawione, oraz Najlepsze kiedykolwiek Prażone i kandyzowane słodkie i słone orzechy.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. gotować boczek na średnim ogniu w dużej patelni, aż brązowy i ostry, 8 do 9 protokół.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Wlać 1/4 szklanki tłuszczu z boczku na grubą blachę do pieczenia i równomiernie rozprowadzić.
Ubij białko i sól, aż się spieni przy użyciu trzepaczki w średniej misce. Stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż się zmiksuje.
Dodaj migdały, orzechy włoskie i pieprz cayenne. Wrzucić, aż nakrętki są powlekane.
Rozprowadzić mieszaninę orzechów w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec, aż orzechy są chrupiące i brązowe, o 35 protokół, obracając i mieszając mieszaninę orzechów z metalową szpatułką co 10 do 15 protokół. Schłodzić przez 2 godziny.
Przenieść mieszaninę orzechów do miski; dodać kawałki boczku i wrzucić do mieszanki. Ten przepis można przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.