Słodko-pikantne orzechy pekan
Słodkie i pikantne orzechy pekan mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dania główne. Ten przepis na dania bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie lacto ovo jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,01 USD za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka , 68 g tłuszczu i łącznie 844 kalorie . 9 osób uznało ten przepis za przepyszny i sycący. Udaj się do sklepu i kup mielony kmin, sól koszerną, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje spektakularną ocenę Spoonacular wynoszącą 89% . Zapiekanka ze słodkich ziemniaków, ananasa i kandyzowanych orzechów pekan , pieczona brukselka z glazurowanym pancettanem i orzechami pekan oraz clafouti z morelą, lawendą i orzechami pekan są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni Fahrenheita. Ubij białko z 1 łyżką wody w dużej misce, aż będzie piankowate.
Dodaj orzechy, cukier, kminek, pieprz cayenne, cynamon i 1/2 łyżeczki soli i dobrze wymieszaj.
Rozłóż mieszankę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec, aż orzechy będą prawie suche, ale nadal lekko lepkie, około 40 minut.
Wyjmij orzechy z piekarnika i zamieszaj. Zmniejsz temperaturę do 200 stopni Fahrenheita. Włóż orzechy z powrotem do piekarnika i piecz, aż będą chrupiące, około 30 minut. Mieszaj, aby oddzielić orzechy od blachy do pieczenia; całkowicie ostudź na blasze.
Zdjęcie autorstwa Steve’a Giralta