Słodko-pikantna wieprzowina z jabłkami w sosie Unagi

Słodko-pikantna wieprzowina z jabłkami w sosie Unagi
Przepis na Słodko-pikantną wieprzowinę z jabłkami w sosie Unagi można przygotować w około 1 godzinę i 25 minut. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 36 g białka i 11 g tłuszczu. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 2,44 USD za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka papryki, papryki, chili w proszku i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 69%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Smażone kotlety schabowe ze słodkimi ziemniakami, jabłkami i sosem musztardowym, Smażone kotlety wieprzowe ze słodkimi ziemniakami, jabłkami i sosem musztardowym oraz Pieczeń wieprzowa z pikantnym sosem ze słodkiej cebuli.

Instrukcje

1
Rozgrzej olej arachidowy na dużej patelni na małym ogniu. Wymieszaj imbir, brązowy cukier i chili w proszku. Gotuj i mieszaj przez kilka minut, aż brązowy cukier się rozpuści, a imbir zacznie pachnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Pomarańcza, Obrana, Podzielona Na Kawałki I Pokrojona Na Kawałki Wielkości Kęsa1 Duża Pomarańcza, Obrana, Podzielona Na Kawałki I Pokrojona Na Kawałki Wielkości Kęsa
2 Funty Polędwicy Wieprzowej, Pokrojonej W 1-calową Kostkę2 Funty Polędwicy Wieprzowej, Pokrojonej W 1-calową Kostkę
1 Czerwone Jabłko – Wydrążone I Pokrojone W Kostkę1 Czerwone Jabłko – Wydrążone I Pokrojone W Kostkę
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać cebulę, czerwoną paprykę, żółtą paprykę i czosnek. Zwiększ ogień do średniego i kontynuuj gotowanie, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Wymieszaj sos sojowy, sos unagi, paprykę, mirin i ekstrakt kokosowy z mieszanką warzywną; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt KokosowyEkstrakt Kokosowy
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4
Dodaj kostki wieprzowe i bulion z kurczaka; wrócić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż wieprzowina będzie miękka i nie będzie już różowa w środku, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
5
Rozpuść skrobię kukurydzianą w wodzie; wmieszać do gotującej się wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
6
Dodaj kostki jabłka i pomarańczy; przykryj i gotuj, aż jabłko stanie się miękkie, około 5 minut. Wymieszaj bazylię, zieloną cebulę i czarny pieprz; gotować jeszcze 2 minuty przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka

Składniki

3Spód: okruszki z herbatników graham6 średnich gruszek Bartlett lub D'Anjou6 średnich gruszek Bartlett lub D'Anjou3Spód: okruszki z herbatników graham6 średnich gruszek Bartlett lub D'Anjou6 średnich gruszek Bartlett lub D'Anjou2351 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukinia pokrojona w kostkę 2,5 cmcukinia pokrojona w kostkę 2,5 cm2Spód: okruszki z herbatników grahamchili w proszku, lub do smakuchili w proszku, lub do smaku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoekstrakt kokosowy (opcjonalnie)ekstrakt kokosowy (opcjonalnie)2Spód: okruszki z herbatników grahammrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy10liścieświeża bazylia, posiekanaświeża bazylia, posiekana10liścieświeża bazylia, posiekanaświeża bazylia, posiekana2Spód: okruszki z herbatników grahammielony świeży korzeń imbirumielony świeży korzeń imbiru5goździkiczosnek mielonyczosnek mielony2zielona cebula, posiekanazielona cebula, posiekana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweunagi (eel) sauceunagi (eel) sauce2Spód: okruszki z herbatników grahammirin (Japanese sweet wine) (optional)mirin (Japanese sweet wine) (optional)1cebula pokrojona w paskicebula pokrojona w paski1łyżka czerwony ocet winnypomarańczowy, obrany, podzielony i pokrojony na kawałki wielkości kęsapomarańczowy, obrany, podzielony i pokrojony na kawałki wielkości kęsa2Spód: okruszki z herbatników grahamuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody2Spód: okruszki z herbatników graham1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno907papryka habaneropolędwiczki wieprzowe pokrojone w kostkę 1 calapolędwiczki wieprzowe pokrojone w kostkę 1 cala1czerwone jabłko-rdzeniowe i pokrojone w kostkęczerwone jabłko-rdzeniowe i pokrojone w kostkę1czerwona papryka pokrojona w paskiczerwona papryka pokrojona w paski1161 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala2Spód: okruszki z herbatników grahampasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm1żółta papryka pokrojona w paskiżółta papryka pokrojona w paski
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn