Słodko-kwaśny kurczak i warzywa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu chińskich przepisów, więc spróbuj słodko-kwaśnego kurczaka i warzyw. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 335 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 79 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, ketchup pomidorowy, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 93%. Zupa warzywno-kwaśna (indyjsko-chińska ), zupa warzywna na gorąco i na kwaśno, jak zrobić zupę warzywną na gorąco i na kwaśno, oraz warzywa pilaf lub warzywa pulao, jak zrobić pilaf w stylu azjatyckim są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Dodać sos słodko-kwaśny, ubijając razem sok ananasowy, keczup pomidorowy, ocet słodowy i mąkę kukurydzianą. Nie powinno być 300 ml dodać wody lub zapasów, jeśli jesteś krótki.
Rozgrzać olej na patelni lub woku na dużym ogniu.
Dodaj cebulę, chilli, paprykę, marchewkę i kurczaka i smaż przez 3-5 minut, aż warzywa zaczną zmiękać, a kurczak jest prawie ugotowany.
Dodać kukurydzę i sos. Bąbelki przez 2 min, dodać pomidory i gotować przez 2 min, aż sos zgęstnieje, kurczak jest gotowane i warzywa są miękkie.
Podawać z ryżem, jeśli chcesz.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są doskonałym wyborem dla słodko-kwaśnego kurczaka. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.