Słodko-kwaśny kurczak

Słodko-kwaśny kurczak
Kurczak słodko-kwaśny może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dania głównego. Z tego przepisu składa się 5 porcji zawierających 542 kalorie , 29 g białka i 6 g tłuszczu każda. Za 3,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup wodę, sos sojowy, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 35 minut . Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 48% . Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kurczak słodko-kwaśny , Kurczak słodko-kwaśny i Kurczak słodko-kwaśny .

Instrukcje

1
Na dużej patelni smaż kurczaka na oleju przez 4-5 minut; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3
Odcedź ananasa, zachowując sok; odłóż ananasa na bok. W 5-kw. wolnowaru, połącz kurczaka, kasztany wodne, marchewkę, sos sojowy i sok ananasowy. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 3 godziny lub do momentu, aż soki z kurczaka będą klarowne.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki (po 46 Uncji Każda) Niesłodzonego Soku Ananasowego2 Puszki (po 46 Uncji Każda) Niesłodzonego Soku Ananasowego
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania KokosówWoda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
4
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, sos słodko-kwaśny, wodę i imbir na gładką masę. Wmieszaj do wolnowaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodaj cebulę i zarezerwowany ananas; przykryć i gotować na wysokim ogniu przez 15 minut lub do momentu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Dodaj groszek; gotuj 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
7
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia18
Magazyn