Słodko-Kwaśne Klopsiki (Suan T'ien Niu Jou Po Lo La Tzu)
Słodko-kwaśne klopsiki (Suan T'ien Niu Jou Po Lo La Tzu) mogą być dobrym przepisem na poszerzenie zestawu przepisów na danie główne. Za 1,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka, 18 g tłuszczu i łącznie 363 kalorie. Ten przepis służy 6 osobom. Ten przepis lubi 16 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup ocet destylowany, skrobię kukurydzianą, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 47%, to danie jest solidne. Słodko-kwaśna wieprzowina (Wu Lo Yuk, Ku Lu Jou), gorąca i kwaśna kapusta (suan La Bai Cai) i gorąca i kwaśna szklana zupa z makaronem Chongqing (Suan La Fen) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce wymieszaj mieloną wołowinę, jajko, skrobię kukurydzianą, sól, pokrojoną w kostkę cebulę i pieprz. Uformuj 1-calowe klopsiki; około 2
Na dużej patelni na średnim ogniu zrumienić klopsiki; odsączyć z tłuszczu i odstawić.
Rozgrzej olej w dużym rondlu na małym ogniu.
Wlać sok ananasowy i dusić kilka minut.
W małej misce wymieszaj 3 łyżki skrobi kukurydzianej, sosu sojowego, octu i wody. Mieszaj na gładką masę i wlej do soku ananasowego.
Dodajemy cukier i gotujemy aż zgęstnieje, ciągle mieszając.
Do sosu włóż klopsiki, kawałki ananasa, zieloną paprykę, marchewkę i cebulę.