Słodko-i pikantne żeberka wiejskie
Sweet 'n' Spicy Country Ribs wymaga około 55 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 6 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 579 kalorii, 25 g białka i 41 g tłuszczu na porcję. Za 1,79 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup pieprz cayenne, żeberka wieprzowe, tymianek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt wysoką ocenę łyżką wynoszącą 39%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Słodko-pikantne żeberka w stylu wiejskim, Wolnowarowane: pikantne żeberka wiejskie i Pikantne żeberka wiejskie w powolnej kuchence.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj sok jabłkowy, olej, colę, brązowy cukier, miód, czosnek, sos Worcestershire, ewentualnie Liquid Smoke i przyprawy.
Wlej 1-1/2 szklanki marynaty do dużej zamykanej plastikowej torby; dodać żeberka. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 5 godzin lub przez noc, raz obracając. Przykryj i przechowuj w lodówce pozostałą marynatę do posmarowania.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym; za pomocą szczypiec o długich trzonkach delikatnie posmaruj ruszt grilla. Przygotuj grill na ciepło pośrednie, używając miski ociekowej.
Połóż żeberka na patelni ociekowej i grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 10 minut z każdej strony, od czasu do czasu podlewając.
Grilluj jeszcze 20-25 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu obracając i polewając pozostałą marynatą.