Słodko-Gorzkie Ciasto Czekoladowe
Słodko-gorzkie ciasto czekoladowe wymaga z grubsza 2 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 20 i kosztuje 85 centów za porcję. Ten deser ma 410 kalorii, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. 249 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z prostych przepisów wymaga soli, cukru granulowanego, półsłodkiej czekolady i cukru pudru. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Słodko-Gorzkie Ciasto Czekoladowe, Słodko-Gorzkie Ciasto Czekoladowe, oraz Słodko-Gorzkie Ciasto Czekoladowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik, przygotuj springform pan: Rozgrzej piekarnik do 163°. przygotuj stojak na środku piekarnika.
Umieść blachę do pieczenia w stojaku pod nim (aby złapać wszelkie kapiele lub przelewu).
Obficie posmaruj boki i dno 9-calowej lub 10-calowej patelni sprężynowej.
Dodaj kilka łyżek cukru i delikatnie wstrząśnij, aby wszystkie boki i dno patelni były pokryte cukrem. Odsączyć nadmiar cukru.
Ubić żółtka z cukrem: ubić żółtka z granulowanym cukrem, aż będą grube i bladożółte i uformować wstążkę, gdy spadną z trzepaczki, około 2 do 3 minut na średniej prędkości elektrycznego miksera ręcznego.
Rozpuść czekoladę: zrób podwójny kocioł, podgrzewając cal wody do nagiego gotowania na wolnym ogniu w rondlu i umieść na nim metalową miskę. Upewnij się, że dno metalowej miski nie dotyka wody poniżej.
Umieść czekoladę i 4 łyżki wody razem w górnej metalowej misce podwójnego kotła.
Powoli rozpuść czekoladę na ledwo gotującej się wodzie, ubijając ją na gładką masę. Jeśli czekolada staje się zbyt gęsta i wygląda na to, że będzie jędrna, ubij w łyżce stołowej więcej wody.
Niech ostygnie, aż po prostu ciepłe w dotyku.
Zrobić bazę ciasto: powoli złożyć ciepłą czekoladę do mieszaniny jaj, delikatnie mieszając podczas dodawania czekolady. Wymieszać z zmiękczonym masłem. Wymieszać ze startą skórką pomarańczową. Wymieszać przesianą mąkę.
Dokładnie, ale delikatnie wymieszać.
Włącz ubite białka: ubić białka do sztywności. (Zobacz to wspaniałe Wyjaśnienie ubijania białek zaczerpnięte z La Bonne Cuisine de Madame Sant-Ange.)
Wymieszaj jedną trzecią ubitych białek do czekoladowej mieszaniny jajek, aby ją rozrzedzić. Delikatnie złóż Pozostałe ubite białka, jedną trzecią na raz, aż białka zostaną całkowicie włączone. Uważaj na tym etapie, aby nie przesadzić.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni springform. Ciasto zbliży się do górnej części patelni. Ustaw patelnię na środkowym stojaku piekarnika i piecz w temperaturze 163° przez 1 godzinę i 20 minut, lub do momentu, gdy tester ciasta wyjdzie czysty, lub cyfrowy termometr włożony do środka osiągnie 200 ° F (93°C).
Nie martw się, jeśli wierzch pieczonego ciasta czekoladowego ma pęknięcia! Gdy ciasto ostygnie, Top osiądzie i pęknięcia się zamkną.
Schłodzić: schłodzić na stojaku przez 15 minut, a następnie zdjąć zewnętrzną obręcz. Pozostawić ciasto do całkowitego ostygnięcia przed wyjęciem dna patelni. Przechowywać w lodówce.
Gotowy do podania posypać cukrem pudrem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto czekoladowe. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "