Słodko-Gorzkie Ciasto Czekoladowe

Słodko-Gorzkie Ciasto Czekoladowe
Słodko-gorzkie ciasto czekoladowe wymaga z grubsza 2 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 20 i kosztuje 85 centów za porcję. Ten deser ma 410 kalorii, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. 249 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z prostych przepisów wymaga soli, cukru granulowanego, półsłodkiej czekolady i cukru pudru. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Słodko-Gorzkie Ciasto Czekoladowe, Słodko-Gorzkie Ciasto Czekoladowe, oraz Słodko-Gorzkie Ciasto Czekoladowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik, przygotuj springform pan: Rozgrzej piekarnik do 163°. przygotuj stojak na środku piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczona Papryka I Dodatkowy SzczypiorekPieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Umieść blachę do pieczenia w stojaku pod nim (aby złapać wszelkie kapiele lub przelewu).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
Obficie posmaruj boki i dno 9-calowej lub 10-calowej patelni sprężynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczona Papryka I Dodatkowy SzczypiorekPieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
4
Dodaj kilka łyżek cukru i delikatnie wstrząśnij, aby wszystkie boki i dno patelni były pokryte cukrem. Odsączyć nadmiar cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Ubić żółtka z cukrem: ubić żółtka z granulowanym cukrem, aż będą grube i bladożółte i uformować wstążkę, gdy spadną z trzepaczki, około 2 do 3 minut na średniej prędkości elektrycznego miksera ręcznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
6
Rozpuść czekoladę: zrób podwójny kocioł, podgrzewając cal wody do nagiego gotowania na wolnym ogniu w rondlu i umieść na nim metalową miskę. Upewnij się, że dno metalowej miski nie dotyka wody poniżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Umieść czekoladę i 4 łyżki wody razem w górnej metalowej misce podwójnego kotła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Powoli rozpuść czekoladę na ledwo gotującej się wodzie, ubijając ją na gładką masę. Jeśli czekolada staje się zbyt gęsta i wygląda na to, że będzie jędrna, ubij w łyżce stołowej więcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
9
Ubić w szczypcie soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
10
Niech ostygnie, aż po prostu ciepłe w dotyku.
11
Zrobić bazę ciasto: powoli złożyć ciepłą czekoladę do mieszaniny jaj, delikatnie mieszając podczas dodawania czekolady. Wymieszać z zmiękczonym masłem. Wymieszać ze startą skórką pomarańczową. Wymieszać przesianą mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
12
Dokładnie, ale delikatnie wymieszać.
13
Włącz ubite białka: ubić białka do sztywności. (Zobacz to wspaniałe Wyjaśnienie ubijania białek zaczerpnięte z La Bonne Cuisine de Madame Sant-Ange.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
14
Wymieszaj jedną trzecią ubitych białek do czekoladowej mieszaniny jajek, aby ją rozrzedzić. Delikatnie złóż Pozostałe ubite białka, jedną trzecią na raz, aż białka zostaną całkowicie włączone. Uważaj na tym etapie, aby nie przesadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
1
Wlać ciasto do przygotowanej patelni springform. Ciasto zbliży się do górnej części patelni. Ustaw patelnię na środkowym stojaku piekarnika i piecz w temperaturze 163° przez 1 godzinę i 20 minut, lub do momentu, gdy tester ciasta wyjdzie czysty, lub cyfrowy termometr włożony do środka osiągnie 200 ° F (93°C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczona Papryka I Dodatkowy SzczypiorekPieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Nie martw się, jeśli wierzch pieczonego ciasta czekoladowego ma pęknięcia! Gdy ciasto ostygnie, Top osiądzie i pęknięcia się zamkną.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
3
Schłodzić: schłodzić na stojaku przez 15 minut, a następnie zdjąć zewnętrzną obręcz. Pozostawić ciasto do całkowitego ostygnięcia przed wyjęciem dna patelni. Przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Gotowy do podania posypać cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto czekoladowe. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje20
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn