Słodko-gorzki Sorbet czekoladowo-wiśniowy z kompot ze świeżych wiśni

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj słodko-gorzki Sorbet czekoladowo-wiśniowy ze świeżym kompot wiśniowym. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 7. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka wody, dżem wiśniowy, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Frangipanowa tarta z jabłkowo-wiśniowo-białą czekoladą z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem Brandy wiśniowo-jabłkowej, Świeży Sorbet pomarańczowy ze słodko-gorzką czekoladą, oraz Zupa ze świeżych wiśni z sorbetem cytrynowym.
Instrukcje
Aby przygotować sorbet, połącz pierwsze 4 składniki w ciężkim rondlu, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać 2 szklanki wody, mieszając trzepaczką. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, dobrze mieszając trzepaczką. Schłodzić do temperatury pokojowej; przykryć i schłodzić przez noc.
Sorbet wymieszać trzepaczką.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka sorbetu do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić 1 godzinę lub do uzyskania jędrności.
Aby przygotować kompot, połączyć 1/4 szklanki cukru i wiśni; dobrze wymieszać.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Kompot podawać z sorbetem.