Słodko-gorzka tarta czekoladowa z kawowym kremem Mascarpone

Słodko-gorzka tarta czekoladowa z kawowym kremem Mascarpone
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 686 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.57 za porcję. Jeśli masz pod ręką cukier, ekstrakt z Kawy, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słodko-gorzkie ciasto czekoladowe z lodami kawowymi, Słodko-gorzka tarta czekoladowo-cytrusowa z bitą śmietaną jaśminową, oraz Tarta truskawkowa z czekoladowym Ganache i kremem Mascarpone.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym mąkę mieszamy z cukrem cukierniczym i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Dodać masło i żółtko i przetworzyć, aż powstanie miękkie, kruche ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Przenieść ciasto na 9 1/2-calowy Żłobiony tart patelni z wyjmowanym dnem. Pat ciasto na dnie i w górę strony patelni w równej warstwie. Przechowywać w lodówce do firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Wyłóż skorupę tarty papierem do pieczenia i wypełnij ją ciężarami ciasta lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
6
Piec skorupę przez 30 minut, lub aż złoty wokół krawędzi i wysuszyć w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Usunąć pergamin i Obciążniki i przykryć obręcz folią. Nadal piec skorupę przez 15 do 20 minut dłużej, lub aż złoty i gotowane przez.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
8
Przełożyć do stojaka; ostudzić.
9
W małym rondlu podgrzej śmietanę z mlekiem na umiarkowanym ogniu, aż na brzegach pojawią się małe bąbelki. Off ciepła, dodać czekoladę i odstawić na 1 minutę, a następnie ubijać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
10
Ostudzić przez 5 minut.
11
Ubij w jajku; mieszanina lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
12
Wyłóż ciasto na blasze i napełnij je kremem czekoladowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
13
Piec przez 25 minut, lub aż ustawić wokół krawędzi, ale nadal bardzo jiggly w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
14
Przenieść tartę do stelaża do ostygnięcia, a następnie przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
15
W bardzo małym rondlu, posypać żelatynę nad wodą i odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
16
Dodać ekstrakt kawy i gotować na małym ogniu, aż żelatyna topi; niech ostygnie lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z KawyEkstrakt Z Kawy
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
17
W dużej misce ubij śmietanę, mascarpone i cukier mikserem elektrycznym, aż utworzą się jędrne szczyty. Przy niskiej prędkości zeskrobać żelatynę do miski i ubić, aby połączyć. Wlać krem na tartę i obrócić dekoracyjnie. Przesiać kakao na śmietanę. Tarta przed podaniem przechowywać w lodówce, aż będzie jędrna.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn