Słodko-Gorzka Tarta Czekoladowa
Słodko-gorzka tarta czekoladowa może być tylko deser szukasz. Na 13,56 zł / porcja, ten przepis okładki 72% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 5331 kalorii, 75g białka, oraz 372G tłuszczu. Ten przepis służy 1. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę migdałową, ciężką śmietanę, sproszkowaną żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Słodko-Gorzka Tarta Czekoladowa, Gruszka i słodko-gorzka tarta czekoladowa, oraz Bittersweet Chocolate Bourbon Tarta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w łopatkę, wymieszaj 1 szklankę mąki uniwersalnej z masłem, cukrem, kakao, mąką migdałową i solą na średniej prędkości.
Wymieszać w jajku, aż powstanie miękkie ciasto. Zeskrobać ciasto na duży arkusz folii i położyć inny duży arkusz folii na wierzchu.
Rozwałkuj ciasto między folią do 12-calowej rundy.
Przenieść rundy do blachy do pieczenia i zamrozić, aż firma, 10 minut. Rozgrzej piekarnik do 32
Zdejmij górną warstwę plastiku i odwróć ciasto na 10-calową karbowaną patelnię z wyjmowanym dnem.
Wyjmij pozostałą warstwę plastiku i delikatnie wciśnij ciasto na patelnię. Przyciąć ciasto równo z obręczą. Zamrozić do twardości, 10 minut.
Wyłóż skorupę tarty papierem do pieczenia i wypełnij ciężarami ciasta lub fasolą.
Piec w środku piekarnika przez 30 minut, aż skorupa tarty prawie się ugotuje.
Wyjąć pergamin i wagi i piec, aż skorupa jest gotowane przez, o 20 minut dłużej.
Przenieść do stojaka i ostudzić. Obniż temperaturę piekarnika do 25
W średnim rondlu połączyć śmietanę z mlekiem i doprowadzić do wrzenia.
Dodać czekoladę i odstawić do stopienia, 5 protokół.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji. W małej miseczce ubijamy jajko z żółtkiem, następnie ubijamy 1/2 szklanki kremu czekoladowego. Dokładnie ubij ten krem do kremu czekoladowego w rondlu.
Wlać nadzienie do skorupy tarty i piec, aż zestaw wokół obręczy, ale jeszcze lekko jiggly w środku, 30 minut.
Niech tarta ostygnie na stojaku przez 10 minut, a następnie przechowywać w lodówce do ostygnięcia, 2 godziny.
W małej misce, posypać żelatynę na mleku i odstawić 5 protokół. W małym rondlu, ubij śmietanę, cukier i kakao na umiarkowanym ogniu, aż cukier się rozpuści, 2 minuty.
Zdjąć z ognia. Zeskrobać żelatynę do mieszanki kakaowej, dodać mleczną czekoladę i ubijać do rozpuszczenia.
Wylać szkliwo na tartę i rozprowadzić w równej warstwie za pomocą przesuniętej szpatułki. Przechowywać w lodówce tart, aż glazura jest firma, 30 minut.