Słodko-gorzka markiza czekoladowa z sosem wiśniowym

Słodko-gorzka markiza czekoladowa z sosem wiśniowym
Słodko-gorzka czekoladowa markiza z sosem wiśniowym to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 371 kalorii, 3G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz wiśnie, kirsch, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Słodko-gorzki Sorbet czekoladowo-wiśniowy z kompot ze świeżych wiśni, Słodko-Gorzkie Ciasteczka Czekoladowo-Wiśniowe, oraz Ciasto czekoladowe z lodami truskawkowymi i słodko-gorzkim sosem czekoladowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło 8 1/2x5 1 / 2x3-calowy szklany Bochenek. Danie Line gładko z folią. Czekoladę wymieszać w górnej części podwójnego kotła na ledwo gotującej się wodzie, aż będzie gładka. Wyłącz ogrzewanie. Za pomocą miksera elektrycznego, beat 1/2 Puchar masła w dużej misce, aż puszyste. Ubić w 1/4 szklanki cukru, następnie kakao w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Żółtka ubić, 1/4 szklanki wody, 1/4 szklanki masła i 1/4 szklanki cukru w metalowej misce. Ustaw nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól miski dotknąć wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Trzepaczka stale, aż termometr Candy rejestruje 71°, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Zdjąć z wody. Używając miksera elektrycznego, ubij mieszankę żółtkową, aż będzie gruba i ostygnie, około 5 minut. Ubić do masy kakaowej. Złożyć w ciepłej czekoladzie i wanilii. Śmietanę ubić w innej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Złożyć do mieszaniny czekolady; rozprowadzić w przygotowanym naczyniu. Przykryć i schłodzić do jędrności, co najmniej 4 godziny. (Można dokonać 4 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WaniliaWanilia
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
KremKrem
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Wymieszać wszystkie składniki w średnim rondlu na średnim ogniu, aż sos się zagotuje i zgęstnieje, o 5 protokół. Lekko schłodzić. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przepłukać przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Markizę obrócić na talerz; odkleić folię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Pokroić w plastry o grubości 3/4 cala.
4
Umieść 1 plasterek na każdym talerzu. Łyżka ciepłego sosu wiśniowego i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn