Słodkie ziemniaki z grzybami i rozmarynem
Słodkie ziemniaki z grzybami i rozmarynem to bezglutenowe i pierwotne przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz słodkie ziemniaki, oliwę z oliwek, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 74 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Rozmaryn Cytrynowy kurczak z ziemniakami i pieczarkami, Rozmaryn-potarta strona łososia z prażonymi ziemniakami, pasternakiem i grzybami, oraz Rozmaryn pieczone jabłka i słodkie ziemniaki.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Nakłuć ziemniaki kilka razy widelcem, a następnie kuchenkę mikrofalową na wysokości przez 8-10 minut, obracając raz, aż będą miękkie. W międzyczasie rozgrzać olej na nieprzywierającej patelni, dodać grzyby i rozmaryn i gotować na dość dużym ogniu, mieszając, aż grzyby będą miękkie i lekko zabarwione. Doprawić do smaku.
Włóż ziemniaki do piekarnika i piecz przez 15 minut, aż Skórki zaczną się chrupać. Rozdrobnić i łyżką na grzyby.
Posypać parmezanem do podania.