Słodkie ziemniaki z bezą
Słodkie ziemniaki z bezą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, tymianek, krem z kamienia nazębnego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Spróbuj Słodkie ziemniaki z bezą i Streuselem, Fanned Sweet Potatoes or Hasselback Sweet Potatoes {Secret Club}, oraz Placek ziemniaczany z pianką Bezową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Słodkie ziemniaki obrać i pokroić w 1/4 cala. plastry. Masło 8 na 8 cali. patelnię i ułóż plastry warstwami, posypując solą, pieprzem i tymiankiem. Przykryć folią aluminiową i piec ziemniaki, aż będą miękkie, gdy Przekłute widelcem, 45 do 90 minut.
Na dużym ogniu, doprowadzić 1 szklankę wody do wrzenia w średnim garnku. Zmniejsz ciepło, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu. Białka jaj i śmietanę z kamienia nazębnego umieścić w metalowej misce na tyle dużej, aby zmieścić się w garnku nad wodą. Ustaw miskę nad garnkiem i ubijaj białka stale, aż będą gorące, ale nie gotowane, 3 do 5 minut. Zdejmij ciepło i bij, aż utworzą się mocne szczyty.
Posypać cukrem i wanilią i ubić na sztywne, lśniące szczyty.
Posmarować gotowanymi słodkimi ziemniakami. Umieścić pod brojlerem, aż ładnie rumiane i służyć na gorąco.