Słodkie Ziemniaki W Stylu Francuskiej Cebuli
Słodkie ziemniaki, Francuska cebula może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 87 centów za porcję. Ta przystawka ma 235 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, bulion z kurczaka, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Francuska Zupa Cebulowa W Stylu Restauracyjnym, Francuska Zupa Cebulowa W Stylu Południowym, oraz Francuska zupa cebulowa - w stylu włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. i włóż ziemniaki do piekarnika na wyłożonej folią tacy. Mogą być brudne.Z grubsza posiekać cebulę. Roztopić 3 łyżki masła na dużej patelni i dodać cebulę na patelni wraz z 1 łyżka soli i trochę pieprzu. Cebulę ugotować na małym ogniu. To musi być długi, powolny proces. Dwa funty zajmie więcej niż godzinę, aby karmelizować prawidłowo, w zależności od cebuli. Wilgoć w cebuli może się znacznie różnić.Gdy cebula karmelizuje się i rezygnuje z większości płynów, zaczną się rozkładać i uzyskać nieco pasty w konsystencji. Jest to czas, aby dodać około ½ szklanki słodkiego wina Marsala na patelni. Użyj drewnianej łyżki zeskrobać dno patelni i połamać wszystkie małe kawałki, które mogą tam utknąć. Mieszaj, aż patelnia będzie prawie sucha, a cebula będzie dość lepka.
Dodaj kolejną ½ szklanki Marsali i powtórzyć cały proces. Nazywam to" French onion " proces i to daje masę (około 2 szklanki) genialnie aromatycznej cebuli.Gdy ziemniaki są dość miękkie przez całą drogę umieścić je na stojaku do ostygnięcia.
Umieść stojak nad naczyniem do pieczenia, ponieważ ziemniaki mają tendencję do kapania słodki, lepki, syrop, który jest niedźwiedziem do czyszczenia liczników, gdy ma dried.As jak tylko ziemniaki są prawie wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie ze skórkami z nich. Jeśli to zrobisz, gdy są jeszcze dość gorące, jest to łatwa praca.
Włóż obrane ziemniaki do miski do mieszania wraz z 1-szklanka bulionu kurczaka, 1 szklanka startego parmezanu, pozostałe 5 łyżek masła, około 3/4 swojej "francuskiej cebuli" cebuli, i trochę czarnego pieprzu.
Wymieszać je wszystkie razem bardzo dobrze. Możesz użyć drewnianej łyżki, aby uzyskać rustykalną teksturę z kawałkami cebuli mieszanymi w ziemniakach. Możesz też użyć robota kuchennego, aby uzyskać bardziej bitą teksturę.Jeśli szybko pracowałeś, ziemniaki powinny być nadal gorące i gotowe do podania. Ale również ładnie się układają i można je ponownie ogrzać w piekarniku. Tak czy inaczej, dostosuj przyprawę przed podaniem. Użyj ostatniej cebuli jako dekoracji i trochę więcej parmezanu, jeśli chcesz.