Słodkie ziemniaki polane melasą, orzechami pekan i bourbonem
Słodkie ziemniaki polane melasą, pekanami i bourbonem wymagają ok. 35 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 490 kalorii. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz masło, melasę, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 212 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest solidne. Spróbuj Słodkie ziemniaki polane melasą, orzechami pekan i bourbonem, Faszerowane słodkie ziemniaki z Bourbon Klon kandyzowane pekan i żurawiny, oraz Melasa-wieprzowina glazurowana ze słodkimi ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Połączyć masło, melasa, brązowy cukier i cayenne w średnim rondlu i gotować na średnim ogniu, aż gładka, o 5 protokół. Zwiększyć ogień do wysokiej, dodać bourbon i gotować przez 2 minuty, aby Alkohol się wypalił. Doprawić solą i pieprzem.
Włóż ziemniaki do dużego naczynia do pieczenia, wlej mieszaninę melasy i wrzuć do płaszcza. Piec w piekarniku, mieszając kilka razy, aż ziemniaki są gotowane przez i szkliwione, o 20 protokół.
Wyjąć na talerz i top z orzechów pekan.
Alternatywnie można to zrobić w dużej patelni saute: roztopić masło, melasę, brązowy cukier i cayenne na średnim ogniu.
Dodaj bourbon i niech alkohol gotować się.
Dodać ziemniaki i gotować, aż zeszklone na średnim ogniu.
Przekładamy na talerz i topujemy orzechami pekan.