Słodkie ziemniaki polane marmoladą i imbirem

Marmolada-i imbir glazurowane słodkie ziemniaki może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 68 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. Jeśli masz sok pomarańczowy, słodkie ziemniaki, pomarańcza i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Marmolada-szynka Glazurowana ze słodkim sosem pomarańczowo-herbacianym, Cytrusowa Marmolada-glazurowane wątróbki z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i chrupiącą brukselką, oraz Wieprzowina z orzechami pekanowymi z marmoladą z czerwonej cebuli i prażonymi słodkimi ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać słodkie ziemniaki i pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Pokroić nieobraną pomarańczę na pół przez łodygę, następnie poprzecznie na plastry o grubości 1/4 cala, odrzucając kawałki końcowe i nasiona.
W dużej misce wymieszaj 1/3 szklanki Marmolady, 1/2 szklanki brandy (1/3 szklanki, jeśli używasz ziemniaków), masło, imbir i 1/2 łyżeczki soli.
Dodać słodkie ziemniaki i wymieszać. Ułóż plastry w rzędach w pojedynczej warstwie, nakładając je lekko, w płytkiej 3-kwartowej zapiekance (takiej jak 9 - przez 13-in. naczynie do pieczenia), równomiernie przecinając plastry pomarańczy.
Skropić pozostałą mieszankę brandy nad słodkimi ziemniakami. Przykryć szczelnie folią.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 325 (350, jeśli piecze się z indykiem w tej temperaturze), aż słodkie ziemniaki będą miękkie po przekłuciu, 50 do 60 minut.
W małej misce, wymieszać pozostałe 1/3 szklanki marmolady i 1 łyżka brandy. Odkryj słodkie ziemniaki i równomiernie posmaruj marmoladę. Broil 6 cali od ciepła, aż lekko rumiane, 8 do 10 protokół.
Dodaj więcej soli do smaku.