Słodkie Ziemniaki Kandyzowane
Kandyzowane słodkie ziemniaki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 431 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, mieloną gałkę muszkatołową, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to kandyzowane " słodkie ziemniaki, Kandyzowane słodkie ziemniaki s, oraz Słodkie Ziemniaki Kandyzowane.
Instrukcje
W rondlu 4-quart lub holenderski piekarnik, umieścić ziemniaki; dodać wystarczającą ilość wody tylko na pokrycie ziemniaków.
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć i dusić 20 do 25 minut lub tylko do ziemniaków są miękkie.
Odcedzić; spłukać zimną wodą, aby lekko ostygnąć.
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 2-do 2 1/2-quart płytkiej zapiekanki z gotowania sprayu.
Usuń skórki ze słodkich ziemniaków.
Pokroić w plastry 1/2 cala; umieścić w zapiekance.
W rondlu 1-ćwiartkowym podgrzać brązowy cukier, skrobię kukurydzianą, sól, cynamon, gałkę muszkatołową, sok jabłkowy i 2 łyżki masła do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Zagotować i wymieszać 1 minutę.
Wlać mieszaninę na ziemniaki. W małej misce, wymieszać składniki topping aż kruche.
Posypać równomiernie słodkimi ziemniakami.
Piec odkryte 15 do 20 minut lub do bąbelków.