Słodkie ziemniaki i krewetki
Słodkie ziemniaki i krewetki to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 816 kalorii, 42g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 6,27 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka krewetek, wino, masło, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć owoce, można śledzić to danie główne z Imbir Fruit Crisp jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 11 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Słodkie ziemniaki faszerowane krewetkami i salsą, Krewetki kokosowo-panko z pomarańczowymi słodkimi ziemniakami, oraz Zasmażane krewetki na jarmużu i tłuczone słodkie ziemniaki ze śmietaną Andouille.
Instrukcje
Krewetki obrać; devein, w razie potrzeby.
Ziemniaki przebić kilka razy zębami widelca.
Umieścić na talerzu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej; przykryć wilgotnymi ręcznikami papierowymi.
Ziemniaki mikrofalowe W Wysokiej 10 do 12 minut lub do miękkości.
Pokroić w 1-calowe kostki.
Zamocuj mocowanie Sitka do owoców i warzyw do elektrycznego miksera stojącego zgodnie z instrukcją producenta. Ziemniaki przełożyć do miski zgodnie z instrukcją producenta. Wszystkie pozostałe puree ziemniaczane zeskrobać z tacy Sitka do miski. Wymieszać razem puree ziemniaczane, mleko i kolejne 3 składniki. Przykryć i ogrzać.
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu 8 do 10 minut lub do chrupkości.
Usuń boczek i osuszyć na ręcznikach papierowych, zastrzegając 2 łyżki kapieli na patelni. Pokruszony bekon.
Podsmażyć grzyby w gorących kapiących 8 minut lub do miękkości.
Wrzuć krewetki w skrobi kukurydzianej.
Dodaj krewetki do patelni, i smażyć na średnim ogniu 3 do 5 minut.
Dodać czosnek i kolejne 3 składniki. Zwiększyć ciepło do średnio wysokiej, i gotować 1 minut lub tylko do krewetek włączyć różowy.
Łyżka mieszanki słodkich ziemniaków na półmisku. Top z mieszanki krewetek i grzybów.
Dekorować, w razie potrzeby.