Słodkie Ziemniaki-Ciecierzyca-Quinoa Hamburgery

Słodkie Ziemniaki-Ciecierzyca-Quinoa Hamburgery
Słodkie ziemniaki-ciecierzyca-Quinoa hamburgery jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać groch, komosa ryżowa, szalotki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 736 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wiele osób naprawdę lubi to Amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest doskonałe. Spróbuj Gulasz Ze Słodkich Ziemniaków I Ciecierzycy Z Komosą Ryżową, Quinoa Słodkie Ziemniaki Burgery, oraz Słodkie Ziemniaki Quinoa Black Bean Hamburgery dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć quinoa i 1/2 szklanki wody w bardzo małym rondlu z pokrywką. Doprowadzić do wrzenia, przykryć garnek i obniżyć ciepło do najwolniejszego możliwego gotowania na wolnym ogniu, z dyfuzorem ciepła, jeśli masz jeden, pod spodem. Będziesz miał gotowane quinoa w około 20 minut. Odkryć, puch widelcem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Komosa Ryżowa GotowanaKomosa Ryżowa Gotowana
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
2
W międzyczasie, pokroić słodkie ziemniaki na rundy o 1 1/2 cala grubości i pary nad lub gotować we wrzącej wodzie, aż widelec miękki, o 15 protokół. Chłodny, aż będzie wygodny w obsłudze. Zdjąć i wyrzucić skórki i przenieść do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Dodać ciecierzycę, imbir, czosnek, szalotki, 3/4 łyżeczki soli, kminek, i 2 łyżki soku z cytryny do słodkiego ziemniaka i proces do rozsądnie mieszane. Nie musi być całkowicie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CiecierzycaCiecierzyca
Zielona CebulaZielona Cebula
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
KminekKminek
SólSól
4
Przenieść mieszaninę do miski, a następnie posypać gotowaną quinoa i mąki quinoa. Mieszać, aż wszystkie quinoa znika w mieszaninie. Delikatnie złożyć w zielonym groszku i orzeszki ziemne, Jeśli za pomocą. Smak, aby zobaczyć, czy potrzebuje więcej soli lub soku z cytryny i dodać kilka dużych szczypty zmiażdżonych płatków czerwonej papryki do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Komosa Ryżowa GotowanaKomosa Ryżowa Gotowana
Mąka Z Komosy RyżowejMąka Z Komosy Ryżowej
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Zielony GroszekZielony Groszek
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Umieść średnią patelnię na średnim ogniu przez około minutę, a następnie dodaj skąpe 1/2 łyżki oleju i zawirować do pokrycia patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Podgrzewaj trochę dłużej, aż olej będzie wystarczająco gorący, aby natychmiast skwierczeć kropkę mieszanki słodkich ziemniaków. Zmniejsz temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Użyj nieprzywierającej miarki 1/3 szklanki, aby uformować ciasto tak równomiernie, jak to możliwe. Ostrożnie przenieś tyle hamburgerów, ile zmieści się w jednej warstwie na gorącą, naoliwioną patelnię, uderzając uchwyt kubka o bok patelni lub używając tylnej części łyżki, aby zwolnić ciasto. Wygładzić górną powierzchnię nożem obiadowym, więc hamburgery będą chrupiące równomiernie, i wcisnąć po bokach, aby pomóc im zachować swój kształt podczas gotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
8
Gotować na małym ogniu przez 8 do 10 minut, lub aż złoty kolor na dnie. (Dłuższe gotowanie jest OK-tylko nie goręcej. Zawartość cukru w słodkich ziemniakach powoduje, że łatwo się palą w wyższych temperaturach.) Użyj małej szpatułki z cienkim ostrzem, aby ostrożnie poluzować każdy burger i odwrócić go, dodając więcej oleju w razie potrzeby i pchając hamburgery z powrotem do kształtu, jeśli spadną lub złamać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
9
Gotować na drugiej stronie przez 8 do 10 minut, lub do dna są ładnie rumiane. Nadal gotować w partiach, aż wszystkie ciasto zostało wykorzystane.
10
Podawać na gorąco lub na ciepło.
11
Opcjonalne Ulepszenia
12
Prażone orzeszki ziemne na wierzchu * groszek na parze na wierzchu * jogurt lub Raita * Salsa Verde * mżawka melasy z granatu
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
JogurtJogurt
RaitaRaita
GrochGroch
13
Wydrukowano za zgodą Heart of the Plate: Vegetarian Recipes for A New Generation przez Mollie Katzen. Copyright © 2013 by Tante Malka; Zdjęcia i ilustracje © 2013 by Tante Malka. Opublikowane przez Houghtona Mifflina Harcourta.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia84
Magazyn