Słodkie ziemniaki Anna z przyprawami Ghee

Słodkie ziemniaki Anna z przyprawami Ghee
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać słodkie ziemniaki Anna z przyprawione ghee spróbować. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 884 kalorie. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki granatu, strąki kardamonu, laski cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ziemniaki Indyjskie Anna, Słodkie Ziemniaki Anna, oraz Słodkie Ziemniaki Anna Ze Śliwkami.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 400 F. obrać słodkie ziemniaki i pokroić je nie grubsze niż 1/16 cala grubości za pomocą mandoliny (to jest ten, którego używam).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)
2
Szczotka 10-calowa Patelnia żeliwna z przyprawami ghee. Ułóż plastry słodkiego ziemniaka w nakładających się koncentrycznych kręgach w jednej warstwie na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
3
Umyj je stopionym ghee i kontynuuj nakładanie pozostałych słodkich ziemniaków w nakładających się kręgach, szczotkując każdą warstwę ghee, aż wyczerpiesz wszystkie słodkie ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
GheeGhee
4
Mżnij Pozostałe ghee nad słodkimi ziemniakami.Przykryj słodkie ziemniaki kawałkiem papieru pergaminowego na tyle duży, aby zachodzą na krawędzie patelni o około 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
5
Umieść inną patelnię żeliwną lub ciężką, odporną na piekarnik naczynie na pergaminie, aby docisnąć słodkie ziemniaki i promować równomierne gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)
6
Piec przez 40 minut, następnie usunąć wagę i pergamin, i piec kolejne 5 minut lub aż słodkie ziemniaki stają się miękkie i wydajność całkowicie po przekłuciu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)
7
Pokroić w kliny i podawać na ciepło.Jeśli chcesz przygotować własne przyprawione ghee zamiast zakupu tradycyjnych Kibbeh Niter (dostępne tutaj), proste rozpocząć od umieszczenia masła w szerokiej patelni ze stali nierdzewnej na małym ogniu. Wrzucić przyprawy. Gdy masło topi się, uwolni drobną pianę. Zdejmij pianę i wyrzuć ją. Kontynuuj topienie masła, aż uwolni całą swoją pianę, około 30 minut, a pozostałe części stałe mleka osiadają na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(65 Ciasteczek)(65 Ciasteczek)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
GheeGhee
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
8
Umieścić drobną siatkę sitko nad miską, i linii sitko z muślinu masła (dostępne tutaj) i wlać roztopione masło przez muślin wyłożone sitko.
Składniki, których będziesz potrzebować
(65 Ciasteczek)(65 Ciasteczek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
9
Przenieść przyprawione ghee do poszczególnych słoików i przechowywać w temperaturze pokojowej w ciemnej szafce przez okres do 1 roku.
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn