Słodkie Ziemniaczano-Szczypiorowe Latkes
Słodkie ziemniaki-szczypiorek Latkes jest Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 359 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.07 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 28 mówi, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany czosnek, śmietanę, świeżo rozdarte liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Słodkie Ziemniaki Latkes, Słodkie Ziemniaki Latkes, oraz Słodkie Ziemniaki Latkes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj rozdrobnione ziemniaki do miski z wodą, wymieszaj, aby połączyć.
Ziemniaki przelać na sitko z siatki drucianej i pozostawić do drenażu.
Ubijać jajko i białko w dużej szklanej misce do mieszania, aż tylko włączone, o 30 sekund. Mąkę, granulowany czosnek, cayenne i cynamon przesiać do jajka.
Posypać 3 łyżeczkami soli i czarnego pieprzu; ubijać, aż będzie gładka. Złóż słodkie ziemniaki i ziemniaki, upewniając się, że ciasto jest dokładnie połączone.
Ustaw dużą patelnię żeliwną lub o dużym dnie na średnim ogniu.
Dodać olej. Pracując w małych partiach, upuść około 3 łyżki na latke na patelnię tuż przed olejem zaczyna dymić. Każdy lekko spłaszczyć szczelinową metalową szpatułką. Upewnij się, że nie przepełnione patelni.
Chrupiące latkes aż do dna są karmelizowane, 2 do 3 protokół. Odwróć szpatułką i kontynuuj chrupanie drugiej strony przez około 6 minut. Latkes powinny być gotowane przez i ciemny, złoty brąz.
Przenieść do naczynia wyłożonego papierowym ręcznikiem. Doprawić lekko solą i pieprzem.
Podawać natychmiast, ozdabiając każdy środek latke małą łyżką kwaśnej śmietany i posypką rozdartych liści pietruszki.