Słodkie Wypieki Z Ricotty
Słodkie wypieki z ricotty to Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 12 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Mieszanka wody, żółtka, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Wypieki Z Ricottą, Słodkie wypieki z serem i rodzynkami (poale-N brau), oraz Grejpfrut Brûlée & słodki Ricottan i wspaniałe słodkie Scarletts Giveaway dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mleko i skórkę zagotować na wolnym ogniu w małym ciężkim rondlu, a następnie zdjąć z ognia.
W misce ubić żółtko, cukier, skrobię kukurydzianą i szczyptę soli.
Ubij w mleku, a następnie przenieś mieszaninę do rondla.
Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale ubijając i gotować 1 minutę. Wymieszać wanilią, następnie przenieść do czystej miski i schłodzić krem, jego powierzchnię pokrytą pergaminem (aby zapobiec tworzeniu się skóry), do zimna, co najmniej 1 godzinę. Odrzuć skórkę.
Pulsuj ricottę w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Ubij do kremu. Wymieszać z wodą z kwiatu pomarańczy i cytronem. Schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.
Mąka impulsowa, cukier i sól w oczyszczonym robocie kuchennym do połączenia.
Dodać masło, skórkę i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z mniej więcej grudkami masła wielkości grochu.
Dodać żółtka i wodę i pulsować, aż tylko włączone i ciasto zaczyna tworzyć duże grudki.
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i podzielić na 4 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zbierz ciasto razem, za pomocą skrobaka do ciasta lub ławki, jeśli masz taki, i uformuj kulkę.
Obficie masło muffin kubki i góry patelni. Nacisnąć 2 łyżki ciasta na dolnej i górnej stronie każdej filiżanki muffin w równej warstwie z dobrze mąki palce. Schłodzić do firmy, o 30 minut.
W międzyczasie rozwałkuj pozostałe ciasto między 2 arkuszami pergaminu na 9-calową okrągłą (o grubości około 1/8 cala) i przenieś do blachy do pieczenia, odrzucając górną kartkę papieru.
Wytnij 12 pasków (1/2 cala), a następnie przeciąć na pół w poprzek, aby uzyskać łącznie 24 paski. Schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.
Łyżka skąpe 2 łyżki nadzienia do każdej filiżanki muffin i gładkie, a następnie krzyżują się 2 paski na szczycie nadzienia, przycinając do dopasowania.
Wyszczotkuj ciasto z myciem jajkiem.
Piec, aż nadzienie jest nadmuchane i zaczyna pękać, a krawędzie są złote, 25 do 30 minut.
Schłodzić w patelni na stelażu 10 minut. Odwróć Stojak na górze patelni, a następnie odwróć patelnię i usuń. Przekręć ciastka z prawej strony i całkowicie ostudź.
* Ciasto, w miseczkach na muffinki i w paskach na blasze do pieczenia, można schłodzić, przykryć folią, do 1 dnia. * Wypieki można przygotować 4 dni wcześniej i schłodzić w szczelnym pojemniku. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.