Słodkie Risotto z maślanką i Sułtankami
Przepis na słodkie Risotto z maślanką i Sułtankami jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 406 kalorii, 10g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość tania przystawka. Ten przepis jest lubiany przez 557 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sułtanki, laskę cynamonu, hodowaną maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Risotto Z Radicchio, Sułtankami I Orzeszkami Pinii, Pikantna Salsa Z Sułtankami, oraz Aromatyczny kurczak z sułtankami.
Instrukcje
Umieścić sułtanki w małej misce i przykryć je amaretto. Pozostawić je do pulchnego w trunku podczas przygotowywania innych składników.
Wlać mleko i maślankę razem w 2-ćwiartkowym rondlu. Wrzucić przyprawy do mleka i wymieszać z miodem. Podgrzać płynne składniki na średnim ogniu przez 10 minut, uważając, aby nie zagotowały się.Roztopić masło na szerokiej patelni na średnim ogniu. Kiedy się spieni, wymieszaj ryż. Ryż mieszaj często, aż jego brzegi staną się lekko przezroczyste, a następnie wymieszaj skórkę pomarańczową. Mieszać w sułtanki i amaretto. Pracując 1/2 szklanki na raz, przecedzić mleko przez sito o drobnych oczkach do ryżu. Mieszaj ryż w sposób ciągły, aż cała ciecz zostanie wchłonięta, a następnie odcedź pozostałe mleko - 1/2 szklanki na raz-do ryżu, aż zostanie wchłonięte. Wymieszaj sok pomarańczowy z ryżem i kontynuuj mieszanie, aż cała ciecz zostanie wchłonięta, a ryż będzie miękki i ugotowany.