Słodkie Naleśniki
Słodkie naleśniki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 57 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 48. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, ekstrakt z wanilii, ciężki krem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Słodkie Naleśniki, Słodkie Naleśniki, oraz Przepis Na Słodkie Naleśniki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, ubij razem 1 3/4 szklanki mleka, śmietana, i jajka. Stopniowo ubijaj mąkę, aż będzie gładka.
W pozostałej szklance mleka ubić 1 szklankę, cukier, sól i wanilię. Odcedzić ciasto przez sito o drobnych oczkach, odrzucając wszelkie grudki. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę lub do 2 dni.
Używając pędzla do ciasta lub ręcznika papierowego, lekko posmaruj 6-calową patelnię z crêpe lub żeliwną patelnię masłem.
Rozgrzać patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu, aż masło będzie gorące, ale nie będzie palić.
Ubij krótko ciasto, aby ponownie wprowadzić wszelkie osiadłe ciała stałe.
Chochla o 2 łyżki ciasta na patelnię, natychmiast przechylając i obracając patelnię do pokrycia dna. Gotować, aż crêpe jest po prostu ustawić i złoty wokół krawędzi, 10 do 15 sekund. Używając końcówki noża, poluzuj krawędź crêpe, a następnie opuszkami palców ostrożnie odwróć crêpe. Gotować, aż spód jest ustawiony, o 20 sekund więcej.
Ugotowane crêpe przełożyć na półmisek i ogrzać.
Powtórz, aby ugotować Pozostałe naleśniki, za każdym razem polewając patelnię masłem i układając naleśniki na półmisku. Naleśniki napełnij pożądanymi nadzieniami i podawaj natychmiast.
DO AHEAD: naleśniki można zrobić 1 dzień wcześniej. W lodówce, kryty. Aby rewarm, przenieść stos do blachy do pieczenia, przykryć folią i podgrzać w piekarniku 149° około 15 minut.